Asociația Municipiilor propune alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autoritățile locale, astfel încât veniturile orașelor să fie la nivelul anilor trecuți

Asociația Municipiilor propune alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autoritățile locale, astfel încât veniturile orașelor să fie la nivelul anilor trecuți
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2017

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, președinte executiv al Asociației Municipiilor din România (AMR), a declarat că se propune alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autoritățile locale, astfel încât veniturile orașelor din România să fie la nivelul anilor trecuți. În caz contrar, acesta anunță că administrațiile locale din întreaga țară vor pierde aproximativ un miliard de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Amendamentul care va fi propus de Asociația Municipiilor se va referi la alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autoritățile locale, astfel încât scăderea ponderii impozitului pe venit de la 16% la 10% să fie acoperită din creșterea procentului care rămâne bugetului local", a declarat Ilie Bolojan, potrivit ebihoreanul.ro.

Bolojan a explicat că, astfel, veniturile orașelor din România ar rămâne la nivelul anilor trecuți, în caz contrar administrațiile locale din întreaga țară urmând să piardă aproximativ un miliard de euro, în 2018, scrie News.ro.

După atentatul din New York, Trump atacă din nou sistemul de imigrare \ CITEȘTE ȘI După atentatul din New York, Trump atacă din nou sistemul de imigrare "lax" VIDEO Un dispozitiv improvizat a explodat în New York, în apropierea autogării din Manhattan

Bolojan a mai menționat că se așteaptă ca propunerea Asociației să fie susținută de toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică.

"E anormal să fii parlamentar votat de o comunitate și să nu susții o astfel de formulă", a mai declarat președintele executiv al Asociației Municipiilor.

Bolojan a explicat că, prin implementarea noilor măsuri fiscale, Primăria Oradea va pierde 9 milioane de euro, în 2018.

Ordonanța 79/10.11.2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul prevede, printre altele, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit local
ilie bolojan