Bogații lumii cer să fie taxați mai mult pentru a ajuta la revenirea după criza coronavirusului

Bogații lumii cer să fie taxați mai mult pentru a ajuta la revenirea după criza coronavirusului
scris 13 iul 2020

Un grup al celor mai bogați oameni din lume cer guvernelor să dispună majorarea taxelor asupra marilor averi pentru a ajuta astfel la revenirea economică după criza coronavirusului, transmite Guardian. Este vorba despre un grup de 83 de miliardari, printre care se numără co-fondatorul mărcii de înghețată ”Ben and Jerry”, Jerry Greenfield, și moștenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney.

Aceștia cer ”guvernelor noastre să crească taxele celor ca noi. Imediat. Substanțial. Permanent”, scrie Hotnews.

Tesla reduce prețul SUV-ului Model Y cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansare, din cauza pandemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI Tesla reduce prețul SUV-ului Model Y cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansare, din cauza pandemiei de coronavirus

“În timp ce Covid-19 lovește întreaga lume, milionari ca noi au un rol esențial pentru a ajuta la vindecarea umanității”, spun semnatarii unei scrisori obținute de The Guardian.

Printre semnatarii scrisorii se mai numără Stephen Tindall, fondatorul Warehouse Group și al doilea cel mai bogat om din Noua Zeelandă cu o avere estimată la 475m dolari, scenaristul și regizorul britanic Richard Curtis, irlandezul John O’Farrell, care a câștigat milioane investind în companiile tech din Silicon Valley.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
taxe
the guardian