Camera Reprezentanților din SUA a aprobat proiectul de reforme fiscale, care va fi trimis în Senat

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat proiectul de reforme fiscale, care va fi trimis în Senat
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2017

Camera Reprezentanților a Statelor Unite a aprobat joi proiectul de reduceri ale impozitelor companiilor și persoanelor fizice, care urmează să fie discutat în Senat, votul reprezentând un pas important către adoptarea celei mai importate reforme a codului fiscal din ultima generație, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aprobarea proiectului cu 227 de voturi pentru și 205 împotrivă mută dezbaterile în Senat, unde un plan separat de reformă a întâmpinat rezistență din partea unora dintre republicani. Senatul nu va lua probabil nicio decizie înainte de sărbătoarea Zilei Recunoștinței.

DOCUMENT Guvernul a introdus, în liniște, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice în 1 lună contractele de muncă, pentru transferul contribuțiilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul a introdus, în liniște, regula prin care vrea să oblige angajatorii să modifice în 1 lună contractele de muncă, pentru transferul contribuțiilor

Trump, care vrea să obțină prima victorie legislativă majoră de la venirea sa la Casa Albă, în ianuarie, a mers joi la Capitoliu, înaintea votului, pentru a cere republicanilor să adopte proiectul.

Democrații afirmă pe de altă parte că reforma fiscală este de fapt este o cedare în fața bogaților și a companiilor.

”Adoptarea acestui proiect este cel mai impoetant lucru pe care îl putem face pentru a susține creșterea economică, a readuce oportunitățile și a ajuta familiile din clasa de mijloc, care au probleme”, a spus președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, înaintea votului.

Congresul nu a mai modernizat codul fiscal de pe vremea președinției republicanului Ronald Reagan.

Drumul proiectului fiscal în Senat, unde republicanii au o majoritate strânsă, este marcat de obstacole politice legate de deficitul bugetar, asistența medicală și distribuția beneficiilor fiscale. Republicanii nu pot pierde mai mult de două voturi în Senat.

Proiectul adoptat de Camera Reprezentanților va crește deficitul federal cu aproape 1.500 de miliarde de dolari în decurs de 10 ani, ar reduce pragurile de impozitare pentru personale singure și familii de la 7 la 4, iar în cazul companiilor ar reduce impozitul pe profit de la 35% la 20%.

Proiectul prevede în același timp eliminarea unor deduceri fiscale, iar democrații susțin că milioane de americani vor plăti impozite mai mari din acest motiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
reforma fiscale
sua
camera reprezentantilor