Camera Reprezentanților din SUA vrea să îl sancționeze pe șeful Fiscului pentru obstrucționarea unei investigații

Camera Reprezentanților din SUA vrea să îl sancționeze pe șeful Fiscului pentru obstrucționarea unei investigații
scris 15 iun 2016

O comisie a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va decide miercuri dacă să îl sancționeze pe șeful agenției fiscale (Internal Revenue Service - IRS), John Koskinen, în urma acuzațiilor republicanilor că ar fi obstrucționat o investigație privind anchetarea părtinitoare a unor grupuri conservatoare care doreau să obțină scutiri fiscale, relatează Bloomberg.

Acțiunea Comisiei pentru Supraveghere și Reformă Guvernamentală a Camerei Reprezentanților are loc înaintea unei audieri programate pe 22 iunie, în Comisia Juridică a Camerei, în legătură cu o rezoluție de punere sub acuzare a lui Koskinen, arată news.ro.

Liderii republicani din Cameră nu au promis că va avea loc un vot în această chestiune și în plen, iar în Senat nu există o astfel de acțiune.

Fiscul francez acuză Booking.com de taxe neplătite de 356 milioane euro CITEȘTE ȘI Fiscul francez acuză Booking.com de taxe neplătite de 356 milioane euro

Sancționarea unor oficiali administrativi este rară și nu are consecințe practice, iar Koskinen nu este singurul membru al administrației președintelui Barack Obama penalizat de Camera Reprezentanților, dominată de republicani.

În 2012, procurorul general Eric Holder a fost acuzat de sfidare, de plenul Camerei Reprezentanților, într-o dispută referitoare la furnizarea de documente legate de o operațiune de urmărire a contrabandei cu arme.

Koskinen este acuzat că nu a răspuns la citațiile venite din partea Congresului, iar rezoluția împotriva lui cere demisia sau demiterea sa.

Koskinen, fost președinte al agenției de credite Freddie Mac și director adjunct al Biroului pentru Management și Buget al Casei Albe, a fost confirmat de Senat la conducerea IRS în decembrie 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
irs
fiscul
sua