Ciolacu nu renunță la taxa de solidaritate: Luxul și prostia, de obicei, se plătesc

Ciolacu nu renunță la taxa de solidaritate: Luxul și prostia, de obicei, se plătesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2021

Marcel Ciolacu susține că PSD nu renunță la taxa de solidaritate, precizând că este vorba de o taxă modică ce ar urma să fie introdusă în legea bugetului. El a comentat că "luxul și prostia de obicei se plătesc".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cine va plăti taxa pe lux - vezi AICI

"Este o discuție pe această taxă. Noi o susținem în continuare. Este o taxă pe activele de lux și pe venituri excepționale. (...) Nu trebuie să îl definesc eu (luxul, n.r.). E definit prin lege. De obicei, anumite produse au acciză. Acele produse care au acciză sunt de lux. Nu este niciun prag stabilit. Urmează să stabilim aceste praguri - fiindcă toate lucrurile sunt legate - în funcție de pachetul de muncă", a arătat el, într-o declarație acordată presei.

Smarthuts vrea să atragă o investiție de 140.000 euro. Compania vizează extinderea în Marea Britanie și țările nordice CITEȘTE ȘI Smarthuts vrea să atragă o investiție de 140.000 euro. Compania vizează extinderea în Marea Britanie și țările nordice

Potrivit acestuia, taxa ar urma să fie introdusă în legea bugetului, care va fi dezbătută în luna decembrie, având aplicabilitate imediată după adoptare, scrie Agerpres.

"Nu a spus nimeni nici de mașini, nici de proprietăți, nici de 120 de metri, nici de 50.000 de euro. Există active de lux în România și noi considerăm că trebuie impozitate. Uitați-vă pe lege și veți vedea. Și există venituri excepționale. Dacă ajungi să câștigi din venituri excepționale, pe persoană fizică, peste un milion de euro - vă dau un exemplu - e normal să existe o taxă de solidaritate. Este peste tot în lume", a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social democrat a subliniat că este vorba despre o taxă modică, în contextul unei "discrepanțe imense" care există în societate.

"Nu a vorbit nimeni de taxe noi. Vorbim de o taxă modică, pe care și-o pot permite anumite persoane (...) fiindcă există o discrepanță imensă în societate în momentul acesta și nu se atinge nimeni de veniturile clasei medii din România. (...) Se vorbește foarte mult în România de cota unică. Dacă am putea lămuri în acest moment, care este cota unică din România, că eu nu mai identific foarte bine. 16 sau 10? E și 10 e și 16. Deci încercăm să facem o ordine în această abordare. Asta nu înseamnă că este o taxă nouă. Încercăm să echilibrăm această abordare", a spus el.

Purcari – profit net de aproape 40 milioane lei la 9 luni CITEȘTE ȘI Purcari – profit net de aproape 40 milioane lei la 9 luni

Întrebat dacă se va schimba sistemul de impozitare, Ciolacu a răspuns că "nu", însă a adăugat că introducerea impozitului pe venitul global (IVG) reprezintă o "provocare pentru orice guvernare" și că va fi discutată în anii următori, 2022, 2023, proces în care ar putea fi consultați și experți străini.

"Introducerea IVG cred că este o provocare pentru orice guvernare și o să o discutăm în anii următori, în anul 2022, 2023. Poate o să apelăm și la experții străini, fiindcă ea, totuși, este aplicată în toată Europa. (...) Cred că, cu acele excepții din Codul fiscal, la un moment va trebui să renunțăm și să avem un sistem unic de impozitare, așa cum este în toată Europa. Și luxul este lux. După cum știți și dvs, și știu și eu, luxul și prostia de obicei se plătesc", a mai afirmat președintele PSD. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu