CONFIRMARE Vîlceanu: A fost emisă prima factură prin sistemul e-Factura

CONFIRMARE Vîlceanu: A fost emisă prima factură prin sistemul e-Factura
scris 19 nov 2021

Ministrul interimar al finanțelor, Dan Vîlceanu, a anunțat că a fost emisă prima factură prin sistemul e-Factura. Profit.ro a informat anterior că un număr de 29 de firme private s-au înrolat voluntar, în prima săptămână de la lansare, pentru utilizarea sistemului informatic e-Factură, iar în cursul zilei de luni a fost emisă și prima factură electronică prin acest mecanism.

Acum, Vîlceanu a transmis și că în paralel continuă operațiunea de conectare a caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF. ”Sunt peste 400.000 de case de marcat conectate”, spune ministrul.

”S-a emis prima factură prin sistemul e-Factura. În această săptămână, a fost emisă prima factură prin acest sistem electronic de facturare, care va însemna timp economisit de antreprenori, creșterea gradului de colectare a veniturilor la buget, reducerea evaziunii fiscale și o mai bună verificare a execuției bugetare”, a anunțat Dan Vîlceanu. 

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group: Succesul vânzărilor reflectă și o consolidare a zonei de antreprenoriat în România. Imobiliarele - cea mai sigură investiție CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group: Succesul vânzărilor reflectă și o consolidare a zonei de antreprenoriat în România. Imobiliarele - cea mai sigură investiție

Ministerul Finanțelor a anunțat, în 11 noiembrie, operaționalizarea deplină a sistemului RO e-Factura, pentru relația între companii și autoritățile publice, iar în scurt timp va fi disponibil și pentru operațiunile comerciale exclusiv private. 

Platforma va deveni obligatorie pentru toate achizițiile publice după o scurtă perioadă de acomodare, iar autoritățile vor ca, din 2023, să devină singurul instrument de facturare. Potrivit informațiilor Profit.ro, utilizarea sistemului e-Factură în relația dintre firme și instituții publice ar urma sp devină obligatorie din iulie anul următor.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-factura
anaf
facturi