Cristina Ienciu, CITR: Aproximativ 3.000 de firme din România sunt în pragul insolvenței

Cristina Ienciu, CITR: Aproximativ 3.000 de firme din România sunt în pragul insolvenței
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2017

Aproximativ 660.000 companii erau active în România la finalul anului 2015, din care circa 20.000 au active de peste 1 milion de euro, însă alte circa 3.000 de firme la nivel național sunt în pragul insolvenței, a declarat miercuri Cristina Ienciu, head of legal la CITR, la conferința ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvență, factor important pentru asigurarea unei creșteri sustenabile” organizată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Companiile cu active de peste 1 milion de euro, într-un nivel optim al gradului de îndatorare de 70%, sunt împărțite în trei categorii: cele finanțabile, acelea care merg și care nu au probleme de finanțare, mai sunt societățile aflate în dificultate, care pot fi redresate prin aplicarea unor măsuri urgente (circa 5.000 de societăți). Și vorbim de societăți spre pragul insolvenței în număr de 3.000, cu active de peste 1 milion de euro”, a declarat miercuri Cristina Ienciu, head of Legal la CITR, la conferința News.ro.

Ea spune că aproape 20.000 de companii reprezintă ”locomotiva” economiei românești.

Aproape toți angajații Agenției Europene pentru Medicamente sunt dispuși mai degrabă să demisioneze decât să se mute cu serviciul în București, Sofia sau Varșovia CITEȘTE ȘI Aproape toți angajații Agenției Europene pentru Medicamente sunt dispuși mai degrabă să demisioneze decât să se mute cu serviciul în București, Sofia sau Varșovia

”E un paradox. Vorbim de o creștere economică constantă, dar în același timp, la nivelul companiilor, se întâmpină foarte multe dificultăți, o parte din companiile de impact din România sunt într-un anumit grad de dificultate. Având la bază studiul CITR, constatăm că în România sunt aproximativ 660.000 companii active, la finalul anului 2015, din care relevante pentru economie, cu active mai mari de 1 milion euro, sunt circa 20.000 de companii. Acestea au 1,9 milioane salariați și afaceri în cuantum de 41%”, a declarat miercuri Cristina Ienciu, head of Legal la CITR.

Agenția de presă News.ro cu sprijinul INPPI, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Țuca Zbârcea & Asociații, CEC Bank, CITR , Zamfirescu, Racoți & Partners, organizează miercuri, 27 septembrie, cu începere de la ora 09.30, la Hotel Sheraton, conferința « REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvență, factor important pentru asigurarea unei creșteri sustenabile”, eveniment care aduce la aceeași masă reprezentanți ai autorităților, practicieni în insolvență, șefi de companii, avocați si consultanți la o dezbatere privind consecințele insolvențelor asupra economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristina ienciu
citr
insolventa