Dăncilă nu vrea salariu minim majorat din noiembrie, cum deja a fost redactată hotărârea de guvern: La 1 decembrie sau 1 ianuarie

Dăncilă nu vrea salariu minim majorat din noiembrie, cum deja a fost redactată hotărârea de guvern: La 1 decembrie sau 1 ianuarie
scris 24 oct 2018

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va crește de la 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea ”când este oportun”. Datele avansate de către premier sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va crește de la 1 noiembrie, scrie News.ro.

”În niciun caz la 1 noiembrie. Vom vedea când este oportun: la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a spus premierul, în condițiile în care la nivelul Guvernului au fost deja redactate două proiecte de hotărâri de guvern, pentru majorare de la 1 noiembrie, respectiv 1 ianuarie anul viitor.

Vitezele medii de transfer de date au crescut. Orange a detronat RCS&RDS la internetul fix, prin dublarea vitezei. Aproape toți operatorii sunt însă în creștere CITEȘTE ȘI Vitezele medii de transfer de date au crescut. Orange a detronat RCS&RDS la internetul fix, prin dublarea vitezei. Aproape toți operatorii sunt însă în creștere

Întrebată despre înghețarea salariilor în anul viitor, Dăncilă a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură și a anunțat că va argumenta acest lucru în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a precizat că nu este o ”măsură discriminatorie” aplicarea salariului minim diferențiat în funcție de studii și vechimea în muncă.

”Nu, nu este o măsură discriminatorie, se aplică și în alte state membre”, a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Lia Olguța Vasilescu și Eugen Teodorovici s-au întâlnit, marți, cu reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor pentru a discuta creșterea salariului minim pe economie.

S-a stabilit că, pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită ”în cel mai scurt timp” de către Guvern

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu minim
guvern