Decizie în dosarul șantaj; Instanța supremă respinge recursul fostului director al Antena TV Sorin Alexandrescu în cazul RCS&RDS

Decizie în dosarul șantaj; Instanța supremă respinge recursul fostului director al Antena TV Sorin Alexandrescu în cazul RCS&RDS
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2018

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins marți, ca nefondat, recursul în casație declarat de fostul director al Antena TV Group Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiunea de șantaj în dosarul RCS&RDS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recursul în casație este o cale extraordinară de atac, iar decizia Instanței supreme este definitivă, scrie Agerpres.

Pe 28 iunie 2017, Sorin Alexandrescu a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

În același dosar, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, a fost condamnată la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare; Șerban Pop, fost președinte al ANAF, a primit doi ani cu suspendare, iar Antena TV Group a fost sancționată cu o amendă penală de 200.000 lei.

De asemenea, Dan Voiculescu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la șantaj.

UPDATE Legea offshore merge miercuri la vot în plenul Camerei cu supraimpozitare majorată și fără clauză de stabilitate fiscală. Primele estimări oficiale: cum s-ar împărți banii între petroliști și stat. Anunț la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI UPDATE Legea offshore merge miercuri la vot în plenul Camerei cu supraimpozitare majorată și fără clauză de stabilitate fiscală. Primele estimări oficiale: cum s-ar împărți banii între petroliști și stat. Anunț la Profit Energy.forum

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, de George Daniel Matiescu și de Șerban Pop. Judecarea dosarului a început în 5 noiembrie 2013, iar în 11 februarie cauza a fost scoasă de pe rolul instanței și trimisă unui judecător de cameră preliminară, care să îndeplinească procedurile prevăzute de noul Cod de procedură penală.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat. Actele de constrângere s-au exercitat verbal, prin afirmații legate de perspectiva declanșării unui scandal mediatic, dar și prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la presupuse fapte de corupție în care ar putea fi implicat Ioan Bendei.

Acest spot publicitar, a arătat DNA, a fost realizat din dispoziția Cameliei Voiculescu și a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, și a fost difuzat în perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecvență de cinci ori pe zi (în total, de 401 ori) de toate posturile TV aparținând SC Antena TV Group SA și SC Antena 3 SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs rds
santaj