Două persoane, trimise în judecată de DNA pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 52 de milioane de lei

Două persoane, trimise în judecată de DNA pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 52 de milioane de lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2019

Două persoane au fost trimise în judecată de DNA pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 52 de milioane de lei. Unul dintre inculpați este acuzat că, fiind administratorul unei firme și având sprijinul celeilalte persoane, nu a înregistrat operațiuni comerciale cu fructe și legume, dar și că a înregistrat cheltuieli nereale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Loubia Saleh, în stare de arest în lipsă, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, pentru două infracțiuni de evaziune fiscală, și Ionelia Daniela Brezan, pentru două infracțiuni de complicitate la evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada aprilie 2010 - decembrie 2012, inculpatul Loubia Saleh, ca administrator în fapt al unor societăți comerciale, cu sprijinul lui Brezan, a omis să evidențieze, în actele contabile ori în alte documente legale, o serie de operațiuni comerciale efectuate (vizând comerțul cu legume și fructe) și veniturile realizate. De asemenea, a înregistrat cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, scrie News.ro.

Demis de Dăncilă, Borza iese la atac: Doar amantele, hoții și proștii au succes CITEȘTE ȘI Demis de Dăncilă, Borza iese la atac: Doar amantele, hoții și proștii au succes

Ca urmare, a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 52.768.014 lei, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală (ABAF) s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin unei persoane din familia inculpatului Loubia Saleh.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Ilfov cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie.

Potrivit DNA, Loubia Saleh a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în două cauze penale, pentru evaziune fiscală și spălarea banilor. Într-una dintre cauze Loubia Saleh a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
loubia saleh
evaziune fiscala