EXCLUSIV ANAF va cumpăra o clădire de birouri

EXCLUSIV ANAF va cumpăra o clădire de birouri
scris 26 sep 2019

ANAF intenționează să cumpere o clădire de birouri pentru a o folosi ca sediu pentru structura centrală din București, care ocupă în prezent diverse spații în mai multe locații din oraș, spații care nu îi aparțin. Potrivit informațiilor Profit.ro, șefii din Finanțe și ANAF s-au decis să cumpere o clădire de pe piața imobiliară și au abandonat varianta de a închiria, întrucât au considerat mai bună, ca perspectivă a costurilor pe termen lung, achiziția.

Procesul este încă la început, iar documentația necesară achiziției urmează să fie pregătită.

Profit.ro a scris la finele lunii iulie că ANAF tatona piața imobiliară în căutarea de spații de birouri pe care să le închirieze pentru aparatul central din București al agenției, însă conducerea Fiscului și cea a Ministerului Finanțelor nu excludeau nici posibilitatea achiziției unei clădiri de birouri în acest scop.

Structurile aparatului central al ANAF sunt răspândite acum în mai multe clădiri din București, iar intenția ANAF ar fi ca toate sau măcar cât mai multe dintre acestea să fie strânse în același sediu.

Modificare Codul Muncii - Firmele scapă de o nouă obligație cu care îi amenințau legiuitorii. Până și Guvernul a semnalat costuri ridicate CITEȘTE ȘI Modificare Codul Muncii - Firmele scapă de o nouă obligație cu care îi amenințau legiuitorii. Până și Guvernul a semnalat costuri ridicate

În prezent, ANAF stă cu cea mai mare parte a aparatului central în spații ale Institutului Național de Statistică (INS), într-o clădire pe strada Apolodor, nr 17. ANAF ocupă mai multe etaje ale clădirii. Pe lângă acestea, diferite direcții ale ANAF sunt localizate prin diverse zone ale Capitalei, pe unde a fost găsit spațiul disponibil.

De exemplu, direcția de asistență contribuabili se află pe strada Ion Câmpineanu, direcția de integritate pe Splaiul Unirii, direcția pentru mari contribuabili și direcția executări silite cazuri speciale într-un sediu pe strada Lucrețiu Pătrășcanu, direcția Vămilor în cartierul Crângași, direcția Antifraudă în Casa Presei.

Printre variantele analizate s-a aflat și mutarea ANAF în Casa Presei, în spații deținute de RAAPPS.

Aparatul central din București al ANAF este separat ca structură de Direcția Generală a Finanțelor Publice București sau administrațiile fiscale ale sectoarelor.

Deși locația și modul în care sunt împrăștiate direcțiile ANAF nu a fost niciodată considerat satisfăcător, agenția se află în locația din strada Apolodor de mai bine de 10 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
sediu
birouri
ministerul finantelor
ins