Firmele și PFA fug din sectorul 4 din cauza taxei pe gunoi a primarului Băluță. Majorarea taxei a fost anulată zilele trecute de instanță

Firmele și PFA fug din sectorul 4 din cauza taxei pe gunoi a primarului Băluță. Majorarea taxei a fost anulată zilele trecute de instanță
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 7 iun 2018

Numărul operațiunilor de schimbare a sediului social în cazul societăților cu răspundere limitată (SRL), respectiv schimbare a sediului profesional în cazul persoanelor fizice autorizate, din sectorul 4 al Municipiului București în alte sectoare sau județe din România a crescut cu circa 47% în perioada ianuarie-aprilie 2018 în comparație cu aceeași perioadă din anul 2017, motivul principal fiind majorarea taxei de salubrizare de către primăria sectorului 4, condusă de Daniel Băluță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”În primele luni din 2018, în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul de operațiuni privind schimbările de sedii sociale și profesionale din sectorul 4 a înregistrat o creștere importantă determinată în principal de modificările asupra taxelor percepute entităților juridice cu sediul social sau secundar în sectorul 4, respectiv taxa de salubrizare”, a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înființări și modificări de SRL și PFA.

Parlament - Comisia de Cod administrativ: Aleșii locali vor putea lucra ca PFA CITEȘTE ȘI Parlament - Comisia de Cod administrativ: Aleșii locali vor putea lucra ca PFA

Astfel, numărul total de operațiuni privind schimbarea sediului social sau profesional din sectorul 4 al Muncipiului București a fost în perioada ianuarie-aprilie 2018 în număr de 446, în comparație cu un număr de 303 față de perioada ianuarie-aprilie a anului 2017, deci o creștere de aproximativ 47%, arată datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), analizate de REGnet.ro.

Totodată, luând în considerare că media lunară pe parcursul unui an în ce privește operațiunile de schimbări de sediu social sau profesional este de circa 780 la nivelul municipiului București, numărul în creștere al schimbărilor de sediu din sectorul 4 reprezintă la începutul anului 2018 un procent de aproximativ 14%/lună din totalul operațiunilor de schimbare de sediu în comparație cu un procent de 9,6%/lună în 2017.

Numărul dizolvarilor profesioniștilor la nivelul Municipiului București a crescut în perioada ianuarie-aprilie 2018 în comparație cu aceeași perioadă din anul 2017 cu 55%, creștere înregistrând totodată și numărul profesioniștilor intrați în procedura insolvenței, respectiv cu un procent de 12%.

Autoritățile au aprobat în primele trei luni din 2018 restituirea a peste 200 milioane lei ca taxă auto plătită de populație și firme. Cererile de restituire au însumat aproape 400 milioane lei CITEȘTE ȘI Autoritățile au aprobat în primele trei luni din 2018 restituirea a peste 200 milioane lei ca taxă auto plătită de populație și firme. Cererile de restituire au însumat aproape 400 milioane lei

Despre taxa de salubrizare din sectorul 4

Potrivit Hotnews.ro, Tribunalul București a admis cererea de chemare în judecată a consilierilor PNL Sector 4 și a dispus anularea majorării taxei de salubrizare stabilită prin Hotărârile Consiliului Local Sector 4 nr. 347/2018 și 2/2018. Răzvan Sava, consilier PNL Sector 4, a declarat pentru HotNews.ro că încasarea taxei este suspendată până la rămânerea definitivă a hotărârii.

Potrivit celor două hotărâri, taxa de salubrizare din Sectorul 4 este:

  • în cuantum de 9,6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mari de 2.000 lei;
  • în cuantum de 6 lei/lună/persoană dacă au venituri nete lunare mai mici de 2.000 lei, inclusiv minori
  • în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de formă de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și înreprinderile individuale etc, care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, indiferent dacă se desfășoară sau nu activitate economică, excepție facând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente.
  • în cazul neachitării taxei anticipat sau până la dată de 20 ale fiecărei luni pentru luna anterioară, taxa va fi de 12 lei, indiferent de veniturile persoanei.
  • în cazul unui imobil (sau mai multe imobile situate pe raza sectorului 4) cu o suprafață totală ocupată la sol mai mare de 2.000 m.p., proprietatea unei persoane fizice/juridice/alt tip de entitate, indiferent de forma de organizare  se va achita în plus o taxă  de 40 lei pentru fiecare metru cub ce depășește cantitatea de 1 metru cub lunar.
viewscnt
Afla mai multe despre
taxa salubrizare
sector 4
firme
pfa