Fiscul rambursează companiilor TVA de peste 704 milioane lei, în august

Fiscul rambursează companiilor TVA de peste 704 milioane lei, în august
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat, miercuri, că rambursează companiilor din România, în luna august, 704,16 milioane de lei (153,7 milioane de euro) din taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit ANAF, deconturile cu restituire și compensare se ridică la 545,07 milioane lei, din care 53,07 milioane lei se compensează și 492 milioane lei se restituie. În același timp, deconturile cu compensare integrală au un cuantum total de 109,84 milioane de lei, potrivit News.ro.

În cazul compensărilor totale sau parțiale, Fiscul va soluționa toate deconturile pentru care a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 492 milioane de lei, plata efectivă va fi realizată în două tranșe - prima tranșă, în valoare de 263,02 de milioane de lei, iar a doua tranșă, de 228,98 milioane lei.

ANALIZĂ Plata defalcată a TVA – efectul asupra creșterii gradului de colectare la buget CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Plata defalcată a TVA – efectul asupra creșterii gradului de colectare la buget

Sumele includ, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluționate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 22.06.2017, cu excepția deconturilor aferente operațiunilor de import, care au fost soluționate pânã la data selecției, precizează sursa citată.

În luna iulie, Fiscul a anunțat că a rambursat 934,28 miliarde de lei din taxa pe valoarea adăugată (TVA)

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
tva
companii