Fost director operațional din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență

Fost director operațional din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată pentru complicitate la trafic de influență
scris 1 iul 2020

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Mitruț Bogdan Ion, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru complicitate la trafic de influență. Mitruț ar fi ajutat un alt inculpat să pretindă și să primească comision pentru o serie de lucrări de mentenanță realizate în incinta aeroportului.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență și în stare de libertate a lui Mitruț Bogdan Ion, la data faptei director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru comiterea infracțiuni de complicitate trafic de influență, scrie News.ro

”În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul, persoană fizică, beneficiind de ajutorul directorului Mitruț Bogdan Ion, ar fi pretins și primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei și 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA. Suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a transmis, miercuri, DNA.

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul introduce programul Kurzarbeit. Ce firme se califică și ce procent din salariile angajaților va fi acoperit de la buget CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul introduce programul Kurzarbeit. Ce firme se califică și ce procent din salariile angajaților va fi acoperit de la buget

Procurorii precizează că inculpatul ar fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale,  astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranșă de bani primiți de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
aeroportul baneasa