Google a inclus o avertizare pentru cei care accesează link-ul unde se solicită informații în numele ANAF

Google a inclus o avertizare pentru cei care accesează link-ul unde se solicită informații în numele ANAF
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2019

Google a inclus deja o avertizare pentru cei care accesează adresa de e-mail către care sunt redirecționați pentru a completa date personale și financiare, în urma unei notificări care ar proveni din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), informează Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), într-o postare publicată vineri pe pagina de Facebook a instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Agenția Națională de Administrare Fiscală avertizează utilizatorii asupra unei campanii de tip #phishing care folosește identitatea vizuală a instituției. Tentativa de păcăleală începe cu un SMS primit pe telefon, în care ești notificat despre faptul că poți revendica suma de 1.783,92 lei din impozitul pe venitul anual. După accesarea acelui link, ești redirecționat către o pagină cu un formular unde sunt solicitate, în numele ANAF, un număr considerabil de date personale și financiare (nume, prenume, data nașterii, adresa completă, CNP, serie ID, e-mail, telefon, număr card, data expirării și CVV). S-au efectuat toate demersurile necesare blocării acelui site care găzduiește această tentativă de păcăleală, iar Google a inclus deja o avertizare pentru cei care accesează acel link", se precizează în informare.

În acest context, specialiștii CERT-RO sfătuiesc persoanele care deja au introdus datele solicitate să verifice tranzacțiile de pe contul bancar anexat cardului, pentru eventuale plăți suspecte, să notifice acest lucru cât mai rapid băncii emitente a cardului, pentru a-l bloca și emite altul, cu alte date, și nu în ultimul rând să depună o plângere la cea mai apropiată secție de Poliție, în cazul în care au suferit pagube financiare în urma unui astfel de incident, scrie Agerpres.

Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unei posibile fraude. Persoanele fizice recepționează sms-uri sau email-uri în care sunt informate că pot primi bani de la ANAF. Persoanele sunt sfătuite astfel să acceseze un site, la care este disponibil un formular în care sunt solicitate, în numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor și PIN-urile acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
anaf