Guvernele Franței și Germaniei discută în ședință comună despre armonizarea sistemelor lor fiscale

Guvernele Franței și Germaniei discută în ședință comună despre armonizarea sistemelor lor fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2017

Guvernele Franței și Germaniei discută joi, într-o ședință comună la Paris, progresele în armonizarea sistemelor fiscale ale celor două țări, în condițiile în care progresele reformelor din zona euro sunt improbabile, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două țări mai urmează să lanseze un fond de 1 miliard de euro pentru finanțarea investițiilor în sectorul digital, a afirmat președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu acordat publicației L'Ouest France. Există totodată și planuri pentru susținerea cercetării și dezvoltării de nanotehnologii și baterii, a mai spus el.

Totuși, progresele reale de integrare economică pot fi realizate dacă cele două țări vor conveni pași concreți pentru armonizarea taxelor pentru companii, scrie News.ro.

Franța și Germania au susținut de mult timp convergența modului de calcul al impozitelor în zona euro, dar progresele au fost puține.

FOTO Pro TV a cerut la OSIM înregistrarea a 10 noi sigle, toate bazate pe brandul PRO, pentru o rebranduire. Care vor fi noile denumiri ale posturilor Pro TV CITEȘTE ȘI FOTO Pro TV a cerut la OSIM înregistrarea a 10 noi sigle, toate bazate pe brandul PRO, pentru o rebranduire. Care vor fi noile denumiri ale posturilor Pro TV

Publicația germană Handelsblatt a relatat că miniștrii de Finanțe ai Germaniei și Franței vor prezenta la jumătatea lunii septembrie propuneri de aliniere a bazei de analiză a impozitului pe profit.

Planul va fi finalizat în decembrie și ar putea fi adoptat anul viitor. Potrivit unor surse implicate în negocieri, citate de Handelsblatt.

În afara taxelor, convergența economică din zona euro ar putea fi dificilă. Macron a declarat publicației L'Ouest France că sunt necesare schimbări ale tratatelor de guvernanță, proces care s-a dovedit un efort extrem de greu.

viewscnt
Afla mai multe despre
sistem fiscal
germania
franta