Guvernul SUA a cerut să se implice în procesul Apple cu UE privind plata unor taxe de 13 miliarde de euro

Guvernul SUA a cerut să se implice în procesul Apple cu UE privind plata unor taxe de 13 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2017

Guvernul Statelor Unite a solicitat să intervină în apelul intentat de Apple la Curtea Generală Europeană din Luxemburg împotriva ordinului prin care Uniunea Europeană solicită companiei plata unor taxe retroactive de până la 13 miliarde de euro în Irlanda, a declarat marți o sursă apropiată situației, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul iPhone a contestat în decembrie ordinul Comisiei Europene, care consideră că Apple a beneficiat de avantaje ilegale oferite de guvernul irlandez, scrie News.ro.

Decizia Comisiei a fost criticată de administrațua Obama, potrivit căreia UE vrea să primească bani care ar trebui să ajungă în Statele Unite.

Fiscul pune la reducere apartamentele din Popești Leordeni ale primarului Robert Negoiță. Garsoniere de la 14.000 de euro după ce prețurile au fost tăiate cu 25% CITEȘTE ȘI Fiscul pune la reducere apartamentele din Popești Leordeni ale primarului Robert Negoiță. Garsoniere de la 14.000 de euro după ce prețurile au fost tăiate cu 25%

Administrația Trump, care a propus oferirea unei scutiri fiscale pentru profituri corporative de 2.600 de miliarde de dolari păstrate în străinătate, în cadrul reformei fiscale, nu a anunțat nimic public în acest caz.

”Pot confirma că Statele Unite au făcut o cerere la Curtea Generală a Uniunii Europene pentru a interveni în cazul referitor la aplicarea retroactivă a reglementărilor UE privind ajutoarele de stat”, a spus sursa.

Cazul ar urma să fie audiat la sfârșitul lui 2018, a declarat o altă sursă.

Apple a susținut că este o țintă comodă pentru UE și că Executivul comunitar s-a folosit de o teorie absurdă pentru a impune cu o sumă punitivă.

Amazon și McDonald's au fost la rândul lor investigate pentru acordurile fiscale încheiate cu guvernul din Luxemburg, iar Comisia Europeană ar putea să își anunțe decizia în august.

Irlanda, Olanda, Luxemburg, precum și companii precum Starbucks și Fiat Chrysler Automobiles au contestat la rândul lor în justiție ordinele Comisiei Europene pentru plata retroactivă a taxelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvernul sua
appl