Guvernul vrea să reducă termenul de intrare în vigoare a modificărilor din Codul fiscal, de la 6 luni la 3 luni

Guvernul vrea să reducă termenul de intrare în vigoare a modificărilor din Codul fiscal, de la 6 luni la 3 luni
scris 30 iun 2017

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, vineri, în ședința de Guvern, că dorește reducerea termenului de intrare în vigoare a modificărilor la Codul fiscal, de la 6 luni, la 3 luni, afirmând că este nevoie de această măsură pentru a putea aplica Legea salarizării. 

”Este și o solicitare din partea noastră pentru a putea pregăti aplicarea Legii salarizării, precum și reducearea impozitului pe venit și a cotelor contribuțiilor de asigurări sociale. Vă solicităm deci modificarea unui articol din Codul Fiscal, cu precizarea că nu e vorba de creșteri de taxe sau impozite ori de introducerea altora noi. Este vorba de reducerea unui termen, de la 6 la 3 luni de intrare în vigoare a modificărilor Codului fiscal", a spus Olguța Vasilescu, în debutul ședinței de Guvern.

Ea a afirmat că de această măsură este nevoie pentru că Legea salarizării ar fi trebuit să apară "la pachet" cu modificările la Codul fiscal și trebuie "recuperată această întârziere", scrie News.ro

Articolul la care face referire ministrul Muncii este articolul 4 al Codului fiscal.

Și Consiliul Național pentru IMM se revoltă: Impozitul pe cifra de afaceri va genera dificultăți majore, blocând înființarea și dezvoltarea societăților comerciale CITEȘTE ȘI Și Consiliul Național pentru IMM se revoltă: Impozitul pe cifra de afaceri va genera dificultăți majore, blocând înființarea și dezvoltarea societăților comerciale

"Prezentul cod se modifică și se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I", se arată în Legea 227/2015. Asta înseamnă că orice modificare a Codului fiscal trebuie să respecte acest termen, de minimum șase luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
codul fiscal
guvern