Infanta Cristina, achitată pentru acuzațiile de complicitate la evaziune fiscală; soțul ei a fost condamnat șase ani și trei luni de închisoare

Infanta Cristina, achitată pentru acuzațiile de complicitate la evaziune fiscală; soțul ei a fost condamnat șase ani și trei luni de închisoare

Sursa foto: Enriquecalvoal | Dreamstime.com

scris 17 feb 2017

Magistrații spanioli au hotărât vineri după-amiază achitarea Infantei Cristina, acuzată de complicitate la evaziune fiscală într-un proces care a vizat activitățile organizației non-guvernamentale a lui Inaki Urdangarin, cumnatul regelui Felipe al VI-lea al Spaniei. Însă, Urdangarin a primit în același proces o sentință de șase ani și trei luni de închisoare cu executare pentru fraudă și evaziuane fiscală, transmite Reuters.

Infanta Cristina va fi obligată să plătescă o amendă de 165.000 de euro, întrucât magistrații susțin că sora regelui are responsabilitate civilă pentru faptele soțului Inaki Urdangarin, scrie News.ro.

Soțul Infantei Cristina s-a apărat în instanță susținând că familia regală știa totul despre activitățile organizației sale non-profit, care s-a aflat în centru anchetei de deturnare de fonduri, fraudă și evaziune fiscală.

Procesul, în care Inaki Urdangarin a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său Noos Foundation, a zguduit din temelii monarhia din Spania.

LISTA Politicieni și oameni de afaceri vizibili rămân datornici la buget CITEȘTE ȘI LISTA Politicieni și oameni de afaceri vizibili rămân datornici la buget

Procurorii au susținut că Urdangarin s-a folosit de legăturile sale cu familia regală pentru a câștiga licitații publice prin intermediul organizației non-guvernamentale Noos Foundation.

Însă, acesta a fixat costuri extrem de ridicate pentru evenimentele organizate prin fundație și a ascuns milioane de euro în conturi bancare din străinătate.

O parte din banii organizației non-guvernamentale au fost transferați spre o companie privată, care a plătit vacanțele extravagante ala familiei, precum și mobilarea casei deținute de Infanta Cristina și Urdangarin.

viewscnt
Afla mai multe despre
infanta cristina
evaziune fiscala