Media întârzierilor pentru facturile neîncasate de către firme de la clienți este de 354 de zile de la data emiterii - analiză redBill

Media întârzierilor pentru facturile neîncasate de către firme de la clienți este de 354 de zile de la data emiterii - analiză redBill
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 15 oct 2019

Media întârzierilor pentru facturile neîncasate de către firme de la clienți este de 354 de zile de la data emiterii, relevă o analiză realizată de redBill în rândul a 450 de firme din România. De asemenea, media facturii neîncasate este de 2.400 de euro. Pentru facturile neîncasate în domeniul construcțiilor întârzierea medie este de 342 de la zile, în timp ce în comerț numărul zilelor este de 329, în consultanță de management și afaceri este de 311 zile, în publicitate 304 zile, iar în transporturi rutiere 242 zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La trei luni de la momentul lansării, redBill, produs dezvoltat de platforma Termene.ro, a depășit pragul de 1 milion de euro pentru valoarea totală a facturilor raportate de firme și neîncasate de la clienți.

Suma medie raportată prin intermediul redBill, o bază de date publică în care orice companie poate să raporteze facturile neîncasate de la clienți, este de 2.400 de euro. Prin utilizarea redBill, firmele pot raporta clienții care nu și-au plătit facturile la timp, își pot recupera banii pentru facturile neîncasate și pot verifica gratuit orice companie din România dacă a fost raportată de alți furnizori. În domeniul construcțiilor, factura medie neîncasată de la clienți este de 1.900 de euro, în transporturi de 1.500 de euro și în consultanță de management și afaceri este de 1.200 de euro, potrivit datelor redBill.

Lege semnată: Ștampila, eliminată din marea parte a instituțiilor statului. Actele de stare civilă, contractele publice și alte documente oficiale - fără ștampilă CITEȘTE ȘI Lege semnată: Ștampila, eliminată din marea parte a instituțiilor statului. Actele de stare civilă, contractele publice și alte documente oficiale - fără ștampilă

„Am lansat redBill cu misiunea de a oferi transparență afacerilor și sănătate fluxului de numerar și ne bucurăm că am depășit deja valoarea de 1 milion de euro pentru facturile raportate prin acest instrument. Datorită informațiilor despre comportamentul de plată al firmelor de interes și instrumentelor de încasare rapidă a creanțelor, redBill creează o comunitate de oameni corecți, de antreprenori cu spirit etic și contribuie activ la însănătoșirea mediului economic din România”, a declarat Adrian Dragomir, CEO Termene.ro.

Media întârzierilor pentru facturile neîncasate de către firme de la clienți este de 354 de zile de la data emiterii - analiză redBill

Termenul mediu de plată înscris pe facturile raportate prin redBill este de 28 de zile. În funcție de domeniul de activitate, serviciile firmelor de consultanță pentru afaceri și management au, în medie, un termen de plată al facturilor de 40 de zile. În industria de restaurante, termenul mediu de plată din facturile raportate și neîncasate este de 9 zile, iar clienții din industria de publicitate au scadențe de 56 de zile.

Studiul redBill relevă că întârzierea medie pentru facturile neîncasate în domeniul construcțiilor este de 342 de la zile, în timp ce în comerț numărul zilelor este de 329, în consultanță de management și afaceri este de 311 zile, în publicitate 304 zile, iar în transporturi rutiere 242 zile.

La nivelul întregii economii, viteza de recuperare a creanțelor a ajuns la 85 de zile în rândul firmelor din România, conform celor mai recente date, din anul 2018, în scădere față de nivelul din 2017 (94 de zile).

Numeroși antreprenori ar înființa din nou o companie chiar dacă acum întâmpină dificultăți CITEȘTE ȘI Numeroși antreprenori ar înființa din nou o companie chiar dacă acum întâmpină dificultăți

Potrivit redBill, se remarcă o scădere semnificativă a duratei de timp în care o companie își recuperează creanțele, valoarea monetară a acestora fiind într-o creștere vizibilă. Dacă în 2008, an premergător crizei economice, creanțele se recuperau în medie în 80 de zile, în plină criză (anul 2010) această durată a crescut la peste 110 zile, după perioada de stagnare  2011 – 2014 cu durate de aproximativ 105 – 106 zile.

În același timp, valoarea creanțelor totale existente la nivel economic la finalul anului 2017 (ultimul an pentru care există centralizate toate datele financiare) se aproprie de valoarea record de 350 miliarde de lei, dublul anului 2008, anul de boom economic premergător crizei. Potrivit redBill, pentru anul 2018 este de așteptat ca valoarea acestora să depășească pragul de 350 miliarde lei.

Termene.ro este o companie înființată în anul 2014 din dorința de a permite companiilor identificarea oportunităților de afaceri și evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă și foarte ușor de utilizat. Peste 50.000 de companii au acces zilnic la platforma completă care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
termene.ro
redbill
facturi
firme