Messi, condamnat în apel la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Jucătorul nu va fi încarcerat

Messi, condamnat în apel la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Jucătorul nu va fi încarcerat
scris 24 mai 2017

Atacantul argentinian Lionel Messi a fost condamnat în apel la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală. Condamnarea a fost confirmată în apel, după ce în iulie 2016, Messi și tatăl său au primit o pedepsă de 21 de luni pentru fraudă fiscală. Pedeapsa pentru tatăl lui Messi a fost micșorată de la 21 la 15 luni.

Deoarece pedeapsa este mai mică de 24 de luni, jucătorul nu va fi încarcerat.

Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, și tatăl său, Jorge Horatio Messi, au compărut, la 2 iunie 2016, în fața unui tribunal din Barcelona, fiind judecați pentru evaziune fiscală, scrie News.ro.

Lionel și Jorge Horatio Messi au fost acuzați că au păgubit fiscul spaniol că suma de 4,1 milioane de euro, între 2007 și 2009.

Potrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, dacă se situează sub doi ani, în cazul unor infracțiuni non-violente.

Procurorii spun că Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elveția și Marea Britanie pentru a evita plata taxelor către fiscul spaniol, din sumele încasate ca drepturi de imagine.

Ancheta a început în 2013, când cei doi au acceptat să achite suma de cinci milioane de euro, ca plată reparatorie către statul spaniol.

viewscnt
Afla mai multe despre
messi