Minister: Cesionarea proiectelor StartUp Nation este legală, dar atenție: noii deținători preiau obligațiile

Minister: Cesionarea proiectelor StartUp Nation este legală, dar atenție: noii deținători preiau obligațiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2018

Cesiunea de acțiuni ale societăților comerciale este legală și nu încalcă prevederile schemei de ajutor de minimis StartUp Nation, însă noii deținători ai acestor companii trebuie să știe că vor prelua inclusiv obligațiile ce decurg din implementarea schemei, precizează Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Scopul programului Start-Up Nation este acela de a ajuta întreprinzătorii aflați la început de drum să pornească o afacere. De aceea, obiectivele urmărite au în centrul lor stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piața muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative. Pe de altă parte, cesiunea de acțiuni ale societăților comerciale este legală, ea neîncălcând nici legislația și nici prevederile schemei de ajutor de minimis StartUp Nation. De altfel, identificarea unor oportunități de afaceri este o caracteristică a spiritului antreprenoriatului. Totuși, noii deținători ai acestor societăți comerciale, beneficiare de ajutor de minimis în cadrul programului, trebuie să știe că vor prelua inclusiv obligațiile ce decurg din implementarea schemei, cum ar fi, de exemplu, menținerea locurilor de muncă nou create prin program pe parcursul a doi ani sau păstrarea echipamentelor pentru care s-a obținut finanțarea", se arată în comunicatul citat.

Potrivit ministerului de resort, cei care preiau aceste proiecte trebuie să fie conștienți de faptul că planul de afaceri este unul gândit pentru altcineva și nu este neapărat cel mai potrivit pentru ei, iar aceștia vor avea obligația de a lucra cu ceva "croit" pe alte repere, care nu poate fi adaptat nevoilor și structurilor lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nation
startup