Ministerul Justiției anunță că ordinul pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare

Ministerul Justiției anunță că ordinul pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare
scris 20 iun 2019

Ministerul Justiției anunță că ordinul pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare, fiind publicat în Monitorul Oficial. Prin acesta, se creează baza legală pentru plata majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată de funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciar și din Ministerul Justiției.

Ordinul Ministrului Justiției pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia toți angajații din sistemul penitenciar a intrat în vigoare, în 19 iunie, prin publicarea în Monitorul Oficial, se arată într-un comunicat de presă transmis de MJ, scrie News.ro.

Conform sursei citate, prin acest ordin, se creează baza legală pentru plata majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către funcționarii publici cu statut special din sistemul penitenciar și din Ministerul Justiției. De asemenea, se continuă acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale categoriilor de personal menționate mai sus și în anul 2019.

ULTIMA ORĂ Victorie a fraților Micula în războiul de un sfert de miliard de dolari cu România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Victorie a fraților Micula în războiul de un sfert de miliard de dolari cu România

"Mulțumesc, cu această ocazie, reprezentanților sindicatelor din sistemul penitenciar pentru modul onest în care au participat la un dialog constructiv, în scopul identificării soluțiilor care să deblocheze o situație ce trena din păcate de foarte mult timp, iar angajații să își primească aceste drepturi salariale. Guvernul României își îndeplinește astfel o promisiune făcută lucrătorilor din sistemul penitenciar", afirmă ministrul Ana Birchall, conform comunicatului.

Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare a anunțat, în aprilie, declanșarea de proteste, mitinguri și prin refuzul muncii suplimentare, care să ducă la blocarea activității în sistemul penitenciar. Sindicaliștii erau nemulțumiți de diminuarea salariilor pentru majoritatea angajaților din sistemul penitenciar, cerând plata muncii suplimentare, acordarea de vouchere de vacanță și actualizarea normelor de hrană și echipament.

În 22 mai, Ministerul Justiției anunța că s-a ajuns la un acord cu reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar privind plata drepturilor de natură salarială și de asistență socială a personalului, în sumă de 80.972.000 de lei, în cadrul unui calendar de plăți agreat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul justiției
ore suplimentare