Ministrul Economiei: Toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit

Ministrul Economiei: Toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit
scris 21 ian 2021

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat că toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit, inclusiv cele puse în fucnțiune din 2018.

"Anul acesta se aplică legea L 153/2020 prin care toate casele de marcat sunt deductibile direct din impozit. Puteți să deduceți și casele de marcat puse în funcție din 2018", a scris Năsui pe Facebook.

DOCUMENT Lista celor peste 1.000 de companii active ale statului. Alte aproape 300 de companii sunt în insolvență, faliment sau lichidare CITEȘTE ȘI DOCUMENT Lista celor peste 1.000 de companii active ale statului. Alte aproape 300 de companii sunt în insolvență, faliment sau lichidare

Conform ministrului, costul casei de marcat se poate deduce din toate tipurile de impozit: pe profit, pe cifra de afaceri (microîntreprinderi), pe venit (PFA, II, IF) și chiar impozit specific (întreprinderi din sectorul Horeca.

"Ne-am gândit și la întreprinderile române care sunt pe pierderi, în cazul acesta costul casei de marcat se poate deduce pentru următorii 7 ani. Nu trebuie să așteptați vreun buget pentru acești bani, îi deduceți direct din impozit de plată", a mai scris Năsui.

viewscnt
Afla mai multe despre
case de marcar
claudiu nasui
deducere impozit