Ministrul Economiei: Vom stabili redevențe corecte atât pentru stat, cât și pentru mediul de afaceri

Ministrul Economiei: Vom stabili redevențe corecte atât pentru stat, cât și pentru mediul de afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2017

Guvernul va stabili un nivel al redevențelor care să fie corect atât pentru stat, cât și pentru mediul de afaceri, fără a exista o regulă legată de creșterea sau scăderea acestora, a afirmat marți ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, după audierile din Comisia economică, industrii și servicii din cadrul Senatului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șimon a anunțat, în cadrul discuțiilor, că întregul pachet legislativ privind reglementarea sistemului de redevențe al concesiunilor resurselor minerale, petroliere și hidrominerale va fi revizuit și va fi votat în Parlament în luna februarie a anului viitor, scrie News.ro.

”Nu există o regulă (legată de creșterea sau scăderea redevențelor – n.r.), trebuie să facem un studiu aprofundat pentru a fi corect cu noi și cu mediul de afaceri. Vom stabili redevențe în așa fel încât nici statul să nu fie jecmănit, dar nici să terminăm mediul de afaceri. Avem nevoie de investitori în țara asta”, a afirmat Șimon.

Costul cu forța de muncă a crescut în România în al treilea trimestru cu 17,85% față de aceeași perioadă din 2016 CITEȘTE ȘI Costul cu forța de muncă a crescut în România în al treilea trimestru cu 17,85% față de aceeași perioadă din 2016

El a atras atenția că o redevență este mai mică decât ar câștiga statul din taxe și impozite, în cazul în care mediul de afaceri se dezvoltă.

”Chiar daca statul va percepe această redevență, ea este mult mai mică decăt ar putea câștiga statul roman prin impozite și taxe atunci cand mediul de afaceri se dezvoltă. Asta e idea redevenței în general, și pentru ape geotermale și pentru țiței și pentru gaze. Este un principiu economic normal și de bun simț, ca statul să ajute mediul de afaceri”, a afirmat Șimon.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei