Moody’s: Reforma fiscală din SUA va avea un efect limitat asupra economiei țării

Moody’s: Reforma fiscală din SUA va avea un efect limitat asupra economiei țării
scris 26 ian 2018

Reforma fiscală adoptată de administrația de la Washington în luna decembrie va avea un efect limitat asupra economiei americane, fiind improbabil ca firmele să cheltuiască economiile rezultate din nivelul mai scăzut al taxelor pe inițiative de creștere, potrivit unei analize realizată de agenția de evaluare financiară Moody’s, relatează MarketWatch.

Moody’s avertizează în schimb că vor există o serie de consecințe negative, asupra datoriilor federale și ale autorităților locale, asupra utilităților și a proprietarilor de locuințe, scrie News.ro

”Nu anticipăm o creștere notabilă a investițiilor companiilor, întrucât companiile nefinanciare vor prioritiza probabil răscumpărările de acțiuni, fuziunile și achizițiile și plata datoriilor existente”, afirmă autorii raportului, conduși de Rebecca Karnovitz.

Singurul restaurant cu profil canadian din Cluj-Napoca va fi închis, proprietarii acuză schimbările fiscale introduse de Guvern CITEȘTE ȘI Singurul restaurant cu profil canadian din Cluj-Napoca va fi închis, proprietarii acuză schimbările fiscale introduse de Guvern

Ei au mai apreciat că cea mai mare parte a reducerilor de taxe sunt în beneficiul americanilor cu venituri mari, fiind improbabil ca aceștia să folosească banii pentru consumul curent.

Peste trei sferturi din reducerile de taxe de 1.100 miliarde de dolari acordate persoanelor fizice vor fi în beneficiul americanilor care câștigă venituri impozabile de peste 200.000 de dolari pe an, iar aceștia reprezintă doar aproximativ 5% din totalul contribuabililor, a spus Karnovitz.

Reforma fiscală va reduce semnificativ veniturile guvernului federal în următorii 10 ani, în medie cu 1% din PIB estimează Moody’s.

Rezultatul acestei legislații va fi creșterea deficitelor peste ritmul anticipat de Moody’s înainte de aprobarea proiectului și va avea ca effect acumularea mai rapidă de datorii federale, o component a datoriei guvernamentale generale, a arătat Karnovitz

Deficitele mai mari și necesarul mai mare de împrumut vor apărea în timp ce Rezerva Federală duce o politică de normalizare a dobânzilor după o lungă perioadă în care s-au aflat la un nivel extrem de scăzut, în urma crizei financiare declanșate în 2008.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
reforma fiscala
sua