Numărul contractelor de muncă încetate de la instituirea stării de urgență a înregistrat un nou maxim

Numărul contractelor de muncă încetate de la instituirea stării de urgență a înregistrat un nou maxim
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2020

Numărul contractelor de muncă încetate de la instituirea stării de urgență (16 martie) a înregistrat miercuri un nou maxim, de 349.705 de astfel de contracte, potrivit cifrelor centralizate de Inspecția Muncii și transmise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul contractelor de muncă încetate de la instituirea stării de urgență se află în creștere constantă în fiecare dintre informările Ministerului Muncii. Lucrătorii cu contracte de muncă încetate nu beneficiază de șomajul tehnic suportat de stat, scrie Agerpres.

Patronatele din turism dau ultimatum Guvernului pentru norme clare de funcționare a hotelurilor. \ CITEȘTE ȘI Patronatele din turism dau ultimatum Guvernului pentru norme clare de funcționare a hotelurilor. "Hotelurile de la mare vor pierde 30 milioane euro după 1 iunie pentru fiecare zi în care stau închise."

Din cele 349.705 de contracte de muncă încetate înregistrate joi, 62.620 sunt din Comerțul cu ridicata și amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, 61.330 sunt din Industria prelucrătoare, iar 50.713 sunt din Construcții.

Pe de altă parte, numărul contractelor de muncă suspendate de la instituirea stării de urgență și până joi era de 891.091, a doua zi consecutivă de scădere.

viewscnt
Afla mai multe despre
contracte de munca
ministerul muncii