Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut

Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2021

Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut cu 6,82% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2020, fiind înregistrate 1.410 de insolvențe, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele mai multe firme și PFA-uri intrate în insolvență au fost înregistrate în București, respectiv 297, în creștere cu 112,14% față de ianuarie-martie 2020. Pe locurile următoare în ierarhia insolvențelor se află județele Cluj - cu 130 de insolvențe (plus 94,03%), Bihor- 108 (minus 20%) și Timiș - 75 (minus 3,85%), scrie Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Cele mai puține insolvențe s-au înregistrat în județele Harghita - 5, Vaslui și Neamț - câte 6.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvențe s-a consemnat în comerțul cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor respectiv 424 (plus 19,1%), în construcții 231 plus 4,52%) și în industria prelucrătoare - 169 (minus 5,06%).

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

În martie 2021 au fost înregistrate 623 de insolvențe, cele mai multe în București (130) și în județele Cluj (52) și Timiș (41).

viewscnt
Afla mai multe despre
onrc
insolventa