Oficiali germani propun ca Marea Britanie să primească acces pe piața unică a UE în schimbul unei taxe

Oficiali germani propun ca Marea Britanie să primească acces pe piața unică a UE în schimbul unei taxe
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2017

Oficiali din Guvernul german au propus acordarea de acces pe piața unică a UE pentru Marea Britanie, în schimbul unei taxe, arată un raport al Ministerului de Finanțe de la Berlin citat sâmbătă de revista Focus, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul de 53 de pagini privind potențialele costuri ale Brexit pentru Germania, ieșirea Marii Britanii din UE riscă să aibă “consecințe economice și pentru stabilitate grave ; efecte în special asupra economiei reale”.

Oficiali din minister au calculat că Berlinul ar trebui să contribuie la bugetul UE cu 4,5 miliarde de euro în plus pe an, ca urmare a retragerii Londrei, scrie News.ro.

David Davis declară că Marea Britanie nu are de gând să plătească 100 de miliarde de euro pentru un acord de Brexit CITEȘTE ȘI David Davis declară că Marea Britanie nu are de gând să plătească 100 de miliarde de euro pentru un acord de Brexit

Pentru a reduce acest cost, ei au vehiculat ideea taxării Regatului Unit pentru acces la piața unică.

“O astfel de contribuție financiară ar trebui folosită pentru a reduce consecințele financiare ale Brexit (reducerea UE în cheltuieli UE sau creșterea plăților pentru alte state membre – n.r.)”, au spus oficiali citați de Focus.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe a refuzat că comenteze informațiile Focus.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
germania
ue
piata unica