Ordin Interne-Finanțe pentru combaterea fraudei vamale

Ordin Interne-Finanțe pentru combaterea fraudei vamale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2018

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și  cel al Finanțelor, Eugen Teodorovici, au semnat un ordin comun pentru activități de control în prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a fraudei vamale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel este instituit un mecanism suplimentar de verificare a transporturilor de mărfuri, atât la frontiera externă, la granițele cu Ucraina, Serbia și Republica Moldova și la porturile de la Marea Neagră, cât și la cea internă a Uniunii Europene, frontiera României cu Ungaria și Bulgaria, arată news.ro.

Primul filtru al verificărilor va fi, ca și până în prezent, în punctele de trecere a frontierei, iar controlul va fi făcut de reprezentanții Direcției Generale a Vămilor și reprezentanții Poliției de Frontieră.

FOTO După ce vameșii români au oprit peste 41.000 sticle de \ CITEȘTE ȘI FOTO După ce vameșii români au oprit peste 41.000 sticle de "Șampanie sovietică", Direcția Regională i-a băgat în training

Al doilea filtru este elementul nou. Verificarea va fi în apropierea punctelor de trecere a frontierei, precum și pe căile de comunicații la nivelul întregului teritoriu național, de către reprezentanții Direcției Generale a Vămilor, Direcției Generale Antifraudă Fiscală și ai Poliției Române.

„Principalul scop al modificării legislative este prevenirea și combaterea faptelor specifice evaziunii fiscale, contrabandei și fraudelor vamale manifestate, în esență, prin prezentarea la autoritățile vamale a unor documente comerciale falsificate, evaziune prin firme fantomă, diminuarea valorii mărfurilor în vamă, rambursările ilegale de TVA și fraudă cu TVA la tranzacțiile intracomunitare. Combaterea contrabandei reprezintă o preocupare majoră pentru Uniunea Europeană. Comerțul ilicit cu diverse produse provoacă anual pierderi consistente pentru veniturile publice ale bugetului UE și al statelor membre. De asemenea, acest fenomen este o sursă de venit pentru grupările infracționale, în unele cazuri fiind legată și de finanțarea terorismului, context în care lupta împotriva evaziunii fiscale este esențială pentru protejarea securității UE”, arată Ministerul de Interne

Noul mecanism va fi pus în aplicare de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Inspectoratul General al Poliției Române din partea Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală prin Direcția Generală a Vămilor și Direcția Generală Antifraudă Fiscală din partea Ministerului Finanțelor Publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
vama
evaziune