Percheziții în 7 județe și în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Percheziții în 7 județe și în Capitală într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2017

Polițiștii din Prahova fac joi dimineață 52 de percheziții în 7 județe și în Capitală, la sediile unor societăți comerciale și la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor, 40 de persoane urmând să fie duse la audieri. Prejudiciul în acest dosar este de 1,4 milioane de euro din evaziune fiscală și 300.000 de euro din spălare de bani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La data de 7 decembrie a.c., polițiști Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectuează 52 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița. Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor", anunță Poliția.

Conform polițiștilor, "în perioada 2010 – 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale", scrie News.ro.

Modificări la Legea salarizării: premii lunare de două salarii minime, salariile majorate pentru funcționari cu proiecte UE, plătite chiar dacă nu sunt eligibile. Limitarea sporurilor va fi amânată în sistemul de sănătate CITEȘTE ȘI Modificări la Legea salarizării: premii lunare de două salarii minime, salariile majorate pentru funcționari cu proiecte UE, plătite chiar dacă nu sunt eligibile. Limitarea sporurilor va fi amânată în sistemul de sănătate

Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală ar fi fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

"Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 300.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor", menționează Poliția, adăugând că 40 persoane urmează să fie conduse la audieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
evaziune fiscala