Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 8 milioane de euro. Sunt vizați și cetățeni chinezi

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 8 milioane de euro. Sunt vizați și cetățeni chinezi
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2017

Polițiștii fac, miercuri, șapte percheziții în județul Ilfov și în Capitală la persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 8 milioane de euro prin crearea unui circuit de achiziții fictive. Sunt vizați cetățeni chinezi și români, reprezentanți ai unor societăți comerciale din România și Republica Moldova, ce aveau ca activitate principală producția și comercializarea de materiale de construcții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Polițiștii și procurorii fac, miercuri, șapte percheziții, în București și Ilfov, la locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 8.000.000 de euro prin infracțiuni economice, scrie News.ro.

Faptele ar fi fost săvârșite de cetățeni chinezi și români, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale din România și Republica Moldova ce aveau ca activitate principală producția și comercializarea de materiale de construcții.

Anchetatorii suspectează că, în perioada 2008-2014, membrii grupării ar fi folosit mai multe societăți comerciale cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, prin înregistrarea în evidențele contabile ale acestora de cheltuieli ce nu au la baza operațiuni reale ori prin evidențierea altor operațiuni fictive.

EY România: Trezoreria nu e pregătită pentru plata defalcată a TVA, funcționalitățile online promise nu sunt disponibile CITEȘTE ȘI EY România: Trezoreria nu e pregătită pentru plata defalcată a TVA, funcționalitățile online promise nu sunt disponibile

”De asemenea, au rezultat indicii că ar fi fost însușite nejustificat sume semificative de bani din conturile acestor societăți comerciale, banii fiind apoi transferați succesiv prin conturile mai multor societăți comerciale cu scopul de a se ascunde proveniența ilicită a acestora. Prejudiciul estimat este de peste 8.000.000 de euro”, anunță Poliția Română.

Activitatea grupului infracțional ar fi fost coordonată de doi cetățeni de origine chineză, care au locuit pe teritoriul României și care au fost declarați indezirabili de autoritățile din România.

Polițiștii vor pune în aplicare opt mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi duse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri.

La acțiune participă echipe din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș”.

viewscnt
Afla mai multe despre
evaziune
politie
perchezitii