Peste 1.200 de dosare penale în administrația publică, cu un prejudiciu recuperat de 9,5 milioane lei, întocmite de polițiști în primele patru luni

Peste 1.200 de dosare penale în administrația publică, cu un prejudiciu recuperat de 9,5 milioane lei, întocmite de polițiști în primele patru luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2017

Polițiștii au întocmit, în primele patru luni ale anului, peste 1.200 de dosare penale care vizează achiziții făcute de către reprezentanți ai administrației publice, peste 160 de persoane fiind cercetate. Prejudiciul recuperat de către polițiști depășește 9,5 milioane de lei, cel mai mare dosar vizând angajați ai Primăriei Eșelnița, județul Mehedinți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliția Română, în primele patru luni ale anului 2017, pentru combaterea fraudelor specifice achizițiilor publice în domeniul administrației publice, polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat 79 de acțiuni. În urma activităților, au fost instrumentate 1.222 de dosare penale și se fac cercetări față de 167 de persoane, nouă dintre acestea fiind sub măsuri preventive, scrie News.ro.

Valoarea totală a prejudiciilor recuperate în această perioadă în cauzele instrumentate de polițiști a fost de peste 9.520.000 de lei.

Bruxelles-ul lasă statele membre să taie până la 0 TVA la cărți, ziare, periodice și publicații electronice.Deputat european: Guvernul român să aplice decizia! CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul lasă statele membre să taie până la 0 TVA la cărți, ziare, periodice și publicații electronice.Deputat european: Guvernul român să aplice decizia!

Unul dintre dosarele instrumentate îi vizează pe primarul și pe contabila comunei Eșelnița, județul Mehedinți, suspectați de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, înșelăciune, fals sub înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 - 2015, aceștia ar fi făcut decontări ilegale pe baza unor situații de lucrări nereale, ar fi schimbat destinația fondurilor alocate și ar fi folosit în interes personal bani din casieria unității pentru care fie ar fi prezentat documente justificative false, fie nu ar fi depus niciun document justificativ.

De asemenea, în 2013, ar fi înstrăinat două terenuri aflate în proprietatea instituției publice, fără ca în realitate să fi fost plătită contravaloarea acestora și fără să se opereze tranzacția în documentele de evidență ale instituției.

Prejudiciul cauzat instituției a fost estimat la 1.500.000 de lei.

În cauză, au fost identificate un imobil și trei terenuri pentru aplicarea de măsuri asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului. Primarul și contabila au fost plasați sub control judiciar, iar pentru alte două persoane s-a instituit obligația de a nu exercita anumite funcții.

De asemenea, măsura controlului judiciar a fost dispusă și față de o altă femeie, bănuită că ar fi fost implicată în activitatea infracțională.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea unităților de parchet de pe lângă Judecătoria Orșova și de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

viewscnt
Afla mai multe despre
dosare penale
administratie
prejudiciu