Peste jumătate dintre șomerii din șase state UE, între care România, sunt în risc de sărăcie

Peste jumătate dintre șomerii din șase state UE, între care România, sunt în risc de sărăcie
scris 26 feb 2018

Peste jumătate dintre șomerii din șase state europene, între care se află și România, se află în risc de sărăcie, potrivit datelor aferente anului 2016 publicate luni de biroul european de statistică Eurostat.

Datele arată că 51,4% dintre șomerii români sunt expuși sărăciei, iar la nivelul Uniunii Europene cel mai mare risc este în Germania (70,8%), iar cel mai scăzut în Cipru și Finlanda (în ambele 37,3%), scrie News.ro.

Pe ansamblul Uniunii Europene, 48,7% intre șomeri cu vârste cuprinse între 16 și 64 de ani sunt în risc de sărăcie, acest procent fiind de cinci ori mai mare comparativ cu riscul înregistrat în cazul persoanelor angajate (9,6%).

Atenție consumatori: România a înregistrat duminică cel mai redus preț la electricitate din Europa. De astăzi sunt însă așteptate scumpiri masive CITEȘTE ȘI Atenție consumatori: România a înregistrat duminică cel mai redus preț la electricitate din Europa. De astăzi sunt însă așteptate scumpiri masive

În ultimii 10 ani, proporția șomerilor aflate în risc de sărăcie a crescut în mod continuu, de la 41,5% în 2006 la 48,7% în 2016.

Persoanele în risc de sărăcie sunt cele care locuiesc într-o gospodărie cu un venit disponibil aflat sub pragul sărăciei, care este stabilit la 60% din media națională a venitului disponibil.

Niveluri ridicate de risc mai sunt înregistrate în Lituania (60,5%), Letonia (55,8%), Bulgaria (54,9%) și Cehia (52,3%).

Un nivel peste 50% al șomerilor expuși sărăciei mai este înregistrat în Suedia (50,3%).

În schimb, mai puțin de 50% dintre șomeri riscă sărăcia în Cipru și Finlanda (37,3%), Franța (38,4%) și Danemarca (38,6%).

viewscnt
Afla mai multe despre
someri
saracie