Primarul Constanței anunță o creștere a impozitelor pentru persoanele fizice care dețin imobile cu destinație nerezidențială

Primarul Constanței anunță o creștere a impozitelor pentru persoanele fizice care dețin imobile cu destinație nerezidențială
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2017

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, spune că în proiectul privind taxele și impozitele locale de anul viitor este prevăzută o majorare la nivelul persoanelor fizice care dețin imobile cu destinație nerezidențială, spunând că în prezent o persoană fizică ce deține un hotel plătește un impozit de 3.500 de lei, iar o persoană juridică ce are un hotel de același tip achită un impozit de 35 de mii de lei, diferența fiind dată doar de forma de deținere a imobilului respectiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decebal Făgădău a declarat luni, într-o conferință de presă, susținută la finalul ședinței Consiliului Local, că în proiectul de taxe și impozite pentru anul viitor nu se prevedere nicio modificare la operatorii economici, urmând să se înregistreze o creștere ușoară la persoanele fizice, scrie News.ro.

“Din punctul de vedere al operatorilor economici, nicio schimbare. Din punct de vedere al persoanelor fizice, doar o ușoară ajutare de la 0,08 la 0,1, la nivelul Bucureștiului, Clujului, celorlalte orașe mari. Asta nu înseamnă mai mult de 10-15 lei pentru plata impozitelor locale la persoanele fizice, pe an”, a afirmat edilul.

În contrast cu falimentele agențiilor de turism, Fiscul este rezervat la ideea unor noi controale: În domeniu nu există un fenomen de sustragere de la obligațiile fiscale CITEȘTE ȘI În contrast cu falimentele agențiilor de turism, Fiscul este rezervat la ideea unor noi controale: În domeniu nu există un fenomen de sustragere de la obligațiile fiscale

El susține că o modificare se va produce pentru persoanele fizice care dețin imobile cu destinație nerezidențial.

“Singura modificare la nivelul persoanelor fizice este legată de imobilele care au destinație nerezidențial. Operatorii economici și Consiliul Concurenței susțin egalizarea cote de impozitare astfel încât forma de deținere să nu reprezinte un criteriu discriminatoriu sau anticoncurențial. Cu alte cuvinte, vreau să știți, că un hotel care este deținut de persoană fizică, plătește un impozit de 3000 - 3500 de lei, iar același hotel deținut de persoană juridică plătește un impozit de 35 de mii de lei. Sau dacă vorbim de un hotel de dimensiune mai mare, cum avem în Constanța, o persoană fizică plătește 35 de mii de lei, iar persoana juridică plătește 235 de mii de lei. Deci, diferențele acestea date doar din forma de deținere, persoană fizică sau persoană juridică, au un impact asupra mediului concurențial”, a explicat Decebal Făgădău, menționând că de la o cotă de 0.25 la sută se va ajunge la o cotă de 1,3 la sută, una apropiată de cea a persoanelor juridice.

Primarul Constanței a mai afirmat că persoanele care au sediul social acasă nu vor fi afectate de această modificare.

“Toată filosofia Codului Fiscal este de a impozita destinația imobilului,  nu a de interfera din punct de vedere al acestui dezechilibru, în funcție de deținere, adică persoană fizică sau persoană juridică. Cei care au sediul social acasă, nu ei trebuie să își facă griji din acest punct de vedere, ci cei care au hoteluri, restaurante sau construcții întregi cu destinație de nerezidențial aflate pe numele lor, persoana fizică”, a afirmat Decebal Făgădău.

Proiectul legat de taxele și impozitele locale se află deja pe site-ul Primăriei, putând fi consultat de cei interesați, iar pe acest subiect va fi organizată și o dezbatere publică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
constanta