Procesul de corupție al lui Puiu Popoviciu: DNA susține că faptele se prescriu în 3 ani și nu sunt deja prescrise

Procesul de corupție al lui Puiu Popoviciu: DNA susține că faptele se prescriu în 3 ani și nu sunt deja prescrise
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2017

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a refuzat să dea declarații, marți, la instanța supremă, în dosarul în care a fost condamnat de Curtea de Apel București la nouă ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, el susținând că deocamdată se prevalează de dreptul la tăcere și că, în funcție de evoluția procesului, va decide ce va face.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potivut unor surse judiciare, DNA a depus la termenul de marți un punct de vedere potrivit căruia faptele inculpaților din acest dosar se prescriu în trei ani și nu sunt prescrise deja, așa cum au susținut o parte dintre inculpați, scrie News.ro.

La termenul din 9 mai în dosarul în care omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu și alte 10 persoane sunt acuzați de fapte de corupție, instanța supremă a cerut DNA să spună când au fost făcute ultimele acte procedurale, după ce mai mulți inculpați au susținut în motivele de apel că faptele de care sunt acuzați s-au prescris sau urmează să se prescrie în perioada imediat următoare.

Marți, inculpații au fost citați  să comunice dacă sunt de acord cu continuarea judecății, chiar dacă susțin că faptele s-au prescris.

Potivut unor surse judiciare, DNA a depus la termenul de marți un punct de vedere potrivit căruia faptele inculpaților din acest dosar se prescriu în trei ani și nu sunt prescrise deja, așa cum au susținut o parte dintre inculpați.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu le-a spus magistraților instanței supreme că astăzi nu dorește să dea nicio declarație.

Întrebat dejudecător când va vrea să dea declarații, mai ales că acesta este al patrulea termen, omul de afaceri a spus că se prevalează deocamdată de dreptul la tăcere. "În funcție de evoluția dosarului o să văd ce am de făcut", a adăugat Popoviciu.

Declarația 200 - Sute de mii de români trebuie să depună formularul la Fisc până joi. Cine scapă de obligație CITEȘTE ȘI Declarația 200 - Sute de mii de români trebuie să depună formularul la Fisc până joi. Cine scapă de obligație

La ieșirea din sala de judecată, Puiu Popoviciu a spus că va cere continuarea procesului, chiar dacă consideră că faptele din acest dosar s-au prescris. "E punctul lor de vedere. Voi cere continuarea procesului chiar dacă noi considerăm că faptele s-au prescris. Este o strategie de apărare", a arătat Popoviciu, întrebat despre faptul că DNA susține că faptele din acest proces se prescriu peste 3 ani

Continuarea procesului este cerută și de alți inculpați din acest dosar, între care Lizeta Minea, fost secretar al Primăriei Sector 1, în timp ce Gheorghe Petrulian, fost șef al Oficiului de Cadastru București și membru al Comisiei municipiului București de aplicare a Legii 1/200, a cerut încetarea procesului penal.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 6 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
puiu popoviciu
dna