Puterea și opoziția susțin acordarea pentru părinți a unui ajutor, de până la 150 euro, ca să angajeze bonă. Care este condiția

Puterea și opoziția susțin acordarea pentru părinți a unui ajutor, de până la 150 euro, ca să angajeze bonă. Care este condiția
scris 23 sep 2019

Un proiect de lege, susținut în comun de putere și opoziție, propune acordarea unui sprijin financiar de până la 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară în vederea angajării unei bone. Ajutorul s-ar acorda doar în cazul în care veniturile nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei.

Inițiatorii proiectului, președintele comisiei de muncă din Camera Deputaților, deputatul PSD Adrian Solomon, și președintele comisiei de administrație, deputatul PNL Florin Roman, arată că România se află în situația unei lipse acute de creșe și grădinițe pentru copii de vârstă preșcolară. Totodată, mulți părinți nu își permit o astfel de instituție privată, iar angajarea unei bone este dificilă tot din motive financiare.

Propunerea legislativă ar trebui, în opinia inițiatorilor, să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă ante-preșcolară, în vederea concilierii vieții de familie cu cea profesională și încurajării ocupării pe piața muncii.

Modificare Codul Muncii - Firmele scapă de o nouă obligație cu care îi amenințau legiuitorii. Până și Guvernul a semnalat costuri ridicate CITEȘTE ȘI Modificare Codul Muncii - Firmele scapă de o nouă obligație cu care îi amenințau legiuitorii. Până și Guvernul a semnalat costuri ridicate

Suma propusă a fi acordată ca sprijin financiar va fi stabilită în mod diferențiat, iar cuantumul maxim propus este echivalentul în lei a sumei de 150 euro pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară.

Vor putea beneficia de ajutor pentru plata bonelor categoriile de persoane eligibile, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei.

Totodată, ajutorul pentru plata bonelor va fi diferențiat, în funcție de veniturile pe membru de familie:

Puterea și opoziția susțin acordarea pentru părinți a unui ajutor, de până la 150 euro, ca să angajeze bonă. Care este condiția

Potrivit propunerii legislative, sprijinul financiar va fi acordat pentru fiecare copil de vârstă ante-preșcolară, părintelui sau reprezentantului legal la care copilul locuiește în mod statornic și care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordată pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Aviz: Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate semnificativ CITEȘTE ȘI Aviz: Tichetele de masă acordate angajaților vor fi majorate semnificativ

Înainte de terminarea primei sesiuni legislative din acest an, liberalii propuseseră un proiect similar, potrivit căruia persoanele care au în întreținere copii cu vârsta de până la 3 ani să beneficieze de vouchere valorice în valoare lunară de 150 de euro pentru fiecare copil cu vârsta de până la 3 ani, destinate achiziționării de servicii de asistență si îngrijire a copilului.

Voucherele s-ar acorda lunar, Ia cerere, și ar fi folosite pentru achiziționarea integrală sau parțială a unor servicii de asistență si ingrijire a copilului pentru: creșe și grădinițe, bone, centre de petrecere a timpului liber care au spații destinate copiilor sub 3 ani, alte spații publice sau private care includ servicii de asistență și îngrijire a copilului autorizate să funcționeze în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
copil
bona
stat
ajutor
venit
familie
proiect
parlament
150 euro