PwC România a creat o echipă dedicată companiilor chineze și l-a recrutat pe Wang Di ca lider al acestei echipe

PwC România a creat o echipă dedicată companiilor chineze și l-a recrutat pe Wang Di ca lider al acestei echipe

FOTO: Wang Di

scris 20 nov 2017

PwC România anunță crearea unei echipe dedicate serviciilor pentru companiile chineze și investitorilor chinezi și recrutarea lui Wang Di ca lider al acestei echipe pentru întreaga regiune a Europei de Sud-Est.

Wang Di este cetățean chinez și a studiat în România, la Academia de Studii Economice, acolo unde și-a obținut diplomele de licență și de master, cu specializarea în Relații Economice Internaționale și Administrarea Afacerilor. Este vorbitor nativ de chineză mandarină și fluent atât în limba română, cât și în engleză.

„Companiile chineze sunt în căutare de oportunități de afaceri pretutindeni în lume, inclusiv în România și Europa de Sud-Est. Prin crearea acestei echipe dedicate, facem un nou pas pentru consolidarea relațiilor cu investitorii chinezi, mulți dintre aceștia fiind deja clienții noștri. Suntem de părere că România poate fi o poartă de intrare a Uniunii Europene pentru investițiile și fluxul comercial dinspre China și vrem să valorificăm la maximum relația îndelungată de prietenie și parteneriat dintre China și România, care ar trebui văzută ca un atu pentru țara noastră. Îi urez bun venit lui Di în familia PwC și îi doresc mult succes în această nouă poziție”, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC România. 

Patru din zece multinaționale așteaptă o decizie de la compania-mamă privind salariile din 2018. Aproape jumătate spun că vor menține nivelul actual al netului. Unele firme vor menține netul prin beneficii CITEȘTE ȘI Patru din zece multinaționale așteaptă o decizie de la compania-mamă privind salariile din 2018. Aproape jumătate spun că vor menține nivelul actual al netului. Unele firme vor menține netul prin beneficii

Înainte de alăturarea echipei PwC, Wang Di a lucrat pentru o altă mare firmă de servicii profesionale, acolo unde a fost responsabil de dezvoltarea relațiilor cu clienții chinezi, atât pentru investiții în România și Europa Centrală și de Est, cât și pentru companii din regiune interesate de piața chineză.

El a fost responsabil de toate oportunitățile firmei în relație cu companiile chinezești, cu un accent deosebit pe sectorul financiar, infrastructură, sectorul imobiliar, agricultură și energia regenerabilă etc.

„Sunt foarte onorat să mă alătur echipei PwC și să coordonez toate oportunitățile PwC privitoare la investitori chinezi în Europa de Sud-Est. Sunt de părere că atât România, cât și regiunea Europei de Sud-Est, au un potențial uriaș de a atrage investiții chineze și finanțări pentru mari proiecte de infrastructură, pe care China le poate oferi. Avem deja câteva astfel de proiecte majore în plan care vizează construcția de aeroporturi, centrale electrice și autostrăzi, și sunt foarte optimist că putem atrage astfel de investiții majore și în România”, a adăugat Wang Di.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pwc romania
wang di