Soluționarea contestațiilor mai rămâne o perioadă la ANAF. Ministerul Finanțelor amână, din nou, preluarea acestei activități de la Fisc, pentru că Guvernul nu a adoptat deciziile prin care schimbă structura celor două instituții

Soluționarea contestațiilor mai rămâne o perioadă la ANAF. Ministerul Finanțelor amână, din nou, preluarea acestei activități de la Fisc, pentru că Guvernul nu a adoptat deciziile prin care schimbă structura celor două instituții
scris 27 sep 2021

Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de ordonanță de urgență care prorogă, de la 1 octombrie 2021 la 31 martie 2022, termenul până la care ar trebui să preia de la ANAF activitatea de soluționare a contestațiilor formulate împotriva titlurilor de creanță, precum și a altor acte administrativ-fiscale emise de Fisc. Măsura este susținută de mediul de afaceri, care consideră că ANAF nu ar trebui să aibă decizia și asupra contestațiilor depuse împotriva deciziilor inspectorilor agenției. Acesta nu este prima amânare a termenului.

Finanțele argumentează că trebuie să evite dfisfuncționalitățile pe care le-ar produce actualul termen, deoarece Guvernul nu a aprobat modificările legislative necesare mutării soluționării contestațiilor de la o instituție la alta.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

"Se propune prorogarea termenului cu privire la preluarea activității de soluționare a contestațiilor formulate împotriva titlurilor de creanță, precum și a altor acte administrativ-fiscale emise de organul fiscal central de la data de 1 octombrie 2021 la data de 31 martie 2022. Propunerea are în vedere evitarea unor disfuncționalități în ceea ce privește activitatea de soluționare a contestațiilor, cu legătură directă cu aplicarea legislației fiscale în vederea acordării unui tratament echitabil contribuabililor, precum și faptul că până în prezent nu au fost aprobate actele normative de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 34/2009, cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, precum și Hotărârii Guvernului nr. 520/2013, cu privire la organizarea și funcționarea ANAF", potrivit Ministerului Finanțelor.

În luna iunie, Guvernul a amânat până la 1 octombrie mutarea din cadrul ANAF în cadrul Ministerului Finanțelor a activității de soluționare a contestațiilor formulate împotriva actelor emise de către Fisc. Mutarea avea, la momentul respectiv, ca termen de finalizare luna iunie.

Motivele invocate acum pentru amânare sunt la fel cu cele din iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
anaf
solutionarea contestatiilor