SRI își retrage ofițerii din ANAF. Procesul ar trebui să se încheie în scurt timp. Ce făceau oamenii SRI-ului în cadul ANAF

SRI își retrage ofițerii din ANAF. Procesul ar trebui să se încheie în scurt timp. Ce făceau oamenii SRI-ului în cadul ANAF
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 8 mar 2017

Serviciul Român de Informații (SRI) a început în luna mai a anului trecut procesul de retragere a ofițerilor detașați în cadrul ANAF, iar retragerea în bloc a celor 23 de ofițeri care se mai află încă în structura Fiscului s-ar putea încheia în scurt timp, a declarat pentru Profit.ro purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea. Potrivit acestuia, pentru punerea în aplicare a deciziei mai este necesar avizul CSAT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"S-a demarat un proces de retragere, proces de retragere care a început încă din luna mai 2016, după o analiză pe care a făcut-o directorul SRI, Eduard Hellvig. Începând din luna mai, când erau 28, am ajuns acum la 23", a afirmat purtătorul de cuvânt al SRI.

Potrivit acestuia, retragerea ofițerilor nu a fost cerută de o altă instituție a statului, ci a fost luată intern de SRI.

"Nu a cerut nicio instituție. Pur și simplu noi am avut niște obiective trasate de CSAT, pe care ni le-am atins încă din acel moment, din 2016, și a început un proces firesc de retragere a noastră și de înlocuire a ofițerilor de la SRI cu angajați ai ANAF-ului pe respectivele posturi", a afirmat reprezentantul SRI.

Alison Hayes acuză costul cu transportul angajaților și faptul că nu vin la muncă, pentru închiderea fabricii din Urziceni CITEȘTE ȘI Alison Hayes acuză costul cu transportul angajaților și faptul că nu vin la muncă, pentru închiderea fabricii din Urziceni

Ce făceau oamenii SRI-ului în cadul ANAF

Ofițerii detașați de SRI la ANAF "au contribuit la creșterea gradului de expertiză analitică, la consolidarea unor mecanisme și proceduri de lucru unitare și, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate. Acestea au fost misiunile", a declarat Ovidiu Marincea, întrebat despre activitățile desfășurate de ofițerii SRI din ANAF.

Oficialul SRI a afirmat că niciodată numărul de ofițeri detașați în ANAF nu a trecut de 28.

"28, niciodată nu au fost mai mulți. Alea cu sute de prin presă ...  au fost total eronate. Aceștia sunt toți. Cei mai mulți au fost 28, acum sunt 23", a spus el.

Cand se încheie procesul de retragere

Retragerea tuturor ofițerilor este doar o chestiune de timp, întrucât documentele care trebuie avizate de CSAT au fost transmise și urmează să fie semnate.

"Din partea noastră hârtiile au plecat către ANAF și CSAT, au fost semnate și au primit număr de înregistrare, acum trebuie să semneze toți membrii CSAT, Guvernul ... și să îi retragă. (...) În foarte scurt timp. Imediat ce toți membrii CSAT semnează acea cerere a directorului SRI”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Retragerea celor peste 20 de ofițeri rămași necesită aprobarea CSAT întrucât, potrivit reprezentantului SRI, o decizie CSAT nu poate fi anulată decât de o altă decizie CSAT.

"Sunt două chestiuni diferite. Procesul de retragere a început în 2016 pentru că ne-am atins obiectivele, dar acum îi retragem pe toți. Ca să-i retragi pe toți și să-i retragi pe toți odată, este nevoie de o aprobare a CSAT, pentru că CSAT ne-a trimis acolo. Una este că retragi câțiva și aceia să fie înlocuiți cu oameni de la ANAF și alta este să-si retragi pur și simplu pe toți. Ca să anulezi o decizie a CSAT este necesară o altă decizie a CSAT", a spus acesta.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
sri
anaf
sri anaf ofiteri
retragere ofiteri sri anaf
anaf retragere sri