Un deputat dorește supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr

Un deputat dorește supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr
scris 5 mai 2017

Deputatul PSD Costel Lupașcu a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că ia în calcul să depună o propunere legislativă pentru supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr, în condițiile în care este „îngrijorat” de creșterea alarmantă a incidenței obezității în rândul copiilor din România, țara noastră plasându-se pe locul trei în Europa la acest capitol.

„Am citit un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății care plasează România pe locul trei în Europa în ceea ce privește obezitatea în rândul copiilor și adolescenților. Practic, 3 din 10 copii și adolescenți din România sunt obezi, aceasta fiind o consecință directă a consumului mare de băuturi și alimente cu un conținut mare de zahăr. La copiii cu vârsta de 8 ani, prevalența obezității este de 26,7%. Este o chestiune de sănătate publică, deci se impune o intervenție a statului”, a precizat Costel Lupașcu.

Social-democratul intenționează să depună o propunere legislativă pentru supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr, proiectul urmând a fi discutat în partid și în grupul PSD din Camera Deputaților, scrie News.ro.

Deloitte a ales Bucureștiul pentru un centru cu 800 de angajați, dar se uită în continuare la Cluj-Napoca, unde excelează IT-iștii CITEȘTE ȘI Deloitte a ales Bucureștiul pentru un centru cu 800 de angajați, dar se uită în continuare la Cluj-Napoca, unde excelează IT-iștii

„Iau în calcul o lege pentru supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr. Există astfel de reglementări în Statele Unite, Marea Britanie, Franța și alte state. Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor statelor să aplice un astfel de impozit. Există și dovezi că astfel de măsuri au condus la scăderea consumului acestor produse. Evident, înainte de a iniția o propunere legislativă, mă voi consulta cu ceilalți colegi din partid și din grupul PSD de la Camera Deputaților”, a conchis deputatul PSD. 

viewscnt
Afla mai multe despre
psd
costel lupascu