USR solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanța privind măsurile fiscale

USR solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR ordonanța privind măsurile fiscale
scris 22 dec 2018

USR solicită Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind măsurile fiscale, adoptată vineri seara de Guvern.

”Uniunea Salvați România solicită Avocatului Poporului să conteste de urgență ordonanța lăcomiei PSD la Curtea Constituțională pentru a proteja viitorul românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor și a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconștienței PSD-ALDE. USR avertizează că ordonanța lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanșa o criza uriașă care va săraci toți oamenii din România - nu doar pe cei din privat, ci și pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii și salarii, iar Teorodovici și Dăncilă trebuie să stoarcă și mai mulți bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor", se arată într-un comunicat al USR, citat de News.ro.

USR susține că ordonanța Guvernului, în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncții în piața financiară, va crea efecte în lanț care ne vor arunca în recesiune și tăieri bugetare uriașe anul viitor.

"Un prim efect va fi creșterea prețului la energie și telecomunicații, crescând inflația și sărăcind populația. Pe cale de consecință consumul și investițiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei și o adâncire a găurii bugetare. În această situație, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanța deficitele și guvernul va fi forțat să apeleze la Fondul Monetar Internațional - pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor și pensiilor", precizează USR.

EXCLUSIV Ordonanța de urgență semnată de Guvern pentru introducerea noilor măsuri fiscale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ordonanța de urgență semnată de Guvern pentru introducerea noilor măsuri fiscale

În comunicat se mai arată că, în loc să elimine pensiile speciale și cumulul pensie-salariu la stat, Guvernul PSD-ALDE preferă să lovească în milioanele de oameni care lucrează pe salarii mici și sunt cinstiți.

"Viorica Dăncilă minte cu cinism românii atunci când susține că acest OUG va îmbunătăți nivelul de trai din țara noastră și va atrage investitorii. În condițiile actuale de impredictibilitate și taxare, investitorii vor ocoli România, orice companie serioasă nu poate rezista într-o țară în care de pe o zi pe alta se modifică zeci de legi în domeniul fiscal prin ordonanță de urgență și derogare de la Codul Fiscal", a precizat președintele USR, Dan Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
ordonanta
masuri fiscale
usr
avocatul poporului