Air France va desființa 2.900 de posturi și 14 zboruri de lungă distanță până în 2017

Air France va desființa 2.900 de posturi și 14 zboruri de lungă distanță până în 2017
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 oct 2015

Air France, al doilea mare operator aerian din Europa, intenționează să desființeze 2.900 de locuri de muncă până în 2017 și să elimine 14 zboruri de lungă distanță pentru a reduce costurile, potrivit unor surse sindicale citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Planurile privind tăierile de personal au fost prezentate luni, în timpul unei întâlniri dintre conducerea companiei și reprezentanții sindicatului angajaților (SNPL). Potrivit jurnaliștilor Reuters prezenți la sediul central al Air France din apropiere de Paris, întâlnirea a fost întreruptă de un grup de angajați care au protestat agresiv față de măsurile anunțate, forțând membrii conducerii să părăsească în grabă încăperea.

Air France, subsidiara din Franța a grupului aerian Air France-KLM, va desființa 1.700 de posturi la sol, 900 de posturi în rândul însoțitorilor de zbor și 300 de posturi de piloți, au declarat sursele citate.

De asemenea, operatorul aerian va elimina 14 zboruri de lungă distanță și intenționează să anuleze o comandă pentru 19 avioane Boeing 787 Dreamliner.

Potrivit MarketWatch, Air France va încuraja plecările voluntare în rândul angajaților, dar vizează și concedieri în situația în care pachetele compensatorii nu vor convinge un număr suficient de angajați să părăsească compania. Dacă se vor materializa, acestea vor fi primele concedieri operate de Air France din ultimii circa 20 de ani.  

"Conducerea nu a putut explica toate punctele incluse în planul de măsuri din cauza angajaților care au întrerupt ședința, aceasta fiind suspendată cel puțin până după-amiază", a spus Marc Saladin, un reprezentat al personalului de la sol.

Reprezentanții grupului aerian au anunțat că vor iniția demersuri legale împotriva angajaților care au întrerupt ședința, pentru fapte de "violență agravată" împotriva conducerii Air France.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
klm
taieri personal
concedieri
angajati