Economie

Fitch menține ratingurile României la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă

Fitch menține ratingurile României la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă

astăzi, 12:21

Fitch Ratings a menținut vineri seara ratingul României pentru datoriile pe termen lung în lei și în valută, la nivelul BBB-, cu perspectivă stabilă, a anunțat agenția de evaluare financiară într-un comunicat.

 • Prețul retragerii din acționariatul BCR va fi stabilit de Deloitte și anunțat la începutul lui martie. SIF Oltenia se judecă în continuare cu banca
  Prețul retragerii din acționariatul BCR va fi stabilit de Deloitte și anunțat la începutul lui martie. SIF Oltenia se judecă în continuare cu banca
  astăzi, 10:00

  Acționarii minoritari care vor să le fie răscumpărate de către Banca Comercială Română titlurile deținute, drept pe care l-au câștigat nevotând în AGA hotărârea de fuziune din grupul BCR, vor afla la începutul lunii martie prețul pe care banca este obligată să-l plătească. Între timp, cel mai important acționar minoritar, SIF Oltenia, contestă în justiție hotărârea de fuziune luată în AGA BCR din noiembrie, la care nu a participat.

 • Pe Profit Insider, Guvernul are pe masă proiectul celei mai importante fuziuni în turism
  Pe Profit Insider, Guvernul are pe masă proiectul celei mai importante fuziuni în turism
  astăzi, 08:25

  Guvernul are pe masă proiectul celei mai importante fuziuni în turism. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Pe Profit Insider, prețul retragerii din acționariatul BCR
  Pe Profit Insider, prețul retragerii din acționariatul BCR
  ieri, 18:59

  Prețul retragerii din acționariatul BCR, cu detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • VIDEO Cât de „revoluționară” va fi Administrația Trump
  VIDEO Cât de „revoluționară” va fi Administrația Trump
  ieri, 18:50

  Declarațiile de intenție, dar mai ales persoanele numite în funcție, trădează o schimbare majoră a politicii Statelor Unite ale Americii sub conducerea noului președinte Donald Trump. Abandonarea proiectelor de globalizare pentru o întoarcere către naționalismul economic, atacarea directă a fundamentelor intelectuale ale stângii și o întoarcere către un conservatorism strict ar urma să fie liniile directoare ale acțiunii strategice a Americii în următorii ani. Astăzi, Trump și-a preluat mandatul la Casa Albă.

 • Pe Profit Insider, Guvernul este gata să plătească firmelor IT un milion de euro pe o aplicație
  Pe Profit Insider, Guvernul este gata să plătească firmelor IT un milion de euro pe o aplicație
  ieri, 14:35

  Guvernul este gata să plătească firmelor IT un milion de euro pe o aplicație. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Elena Kleininger, fosta șefă a cancelariei lui Emil Constantinescu, numită vicepreședinte la Consiliul Concurenței
  Elena Kleininger, fosta șefă a cancelariei lui Emil Constantinescu, numită vicepreședinte la Consiliul Concurenței
  ieri, 14:06

  Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de numire a trei noi membri în coducerea Consiliului Concurenței, după ce propunerile au fost aprobate de către Parlament. Elena Kleininger, fosta șefă a cancelariei lui Emil Constantinescu în perioada 1996-2000, a fost numită în funcția de vicepreședinte, iar Dragoș Constantin Vasile și Cosmin Belacurencu devin consilieri de concurență, membri al Plenului Consiliului Concurenței.

 • Economia Chinei a crescut anul trecut cu 6,7%, cel mai scăzut ritm din ultimii 26 de ani
  Economia Chinei a crescut anul trecut cu 6,7%, cel mai scăzut ritm din ultimii 26 de ani
  ieri, 10:37

  China, a doua economie mondială, a înregistrat în 2016 o creștere a produsului intern brut (PIB) de 6,7%, cel mai scăzut ritm din ultimii 26 de ani, după un avans peste estimări în ultimul trimestru al anului, potrivit datelor publicate vineri de biroul chinez de statistică, citate de Reuters.

 • Trump a decis ce ordine va semna astăzi, din prima zi la Casa Albă
  Trump a decis ce ordine va semna astăzi, din prima zi la Casa Albă
  ieri, 10:25

  Donald Trump se pregătește să semneze ordine executive vineri, în prima sa zi la Casa Albă, pentru a face primii pași către reducerea imigrației, construcția unui zid la granița dintre SUA și Mexic și anularea unor politici-cheie ale președintelui Barack Obama.

 • Pe Profit Insider, mari probleme cu stocul unui medicament în centrele medicale
  Pe Profit Insider, mari probleme cu stocul unui medicament în centrele medicale
  ieri, 07:35

  Mari probleme cu stocul unui medicament în centrele medicale. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.