Auto/Transporturi

Transportatorii se opun dispeceratului de taxi anunțat de Primăria Capitalei: Aceasta ar fi o formă de naționalizare

Transportatorii se opun dispeceratului de taxi anunțat de Primăria Capitalei: Aceasta ar fi o formă de naționalizare

astăzi, 09:36

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), un patronat important din sectorul transporturilor rutiere, a anunțat, luni dimineață, că se opune înființării unui dispecerat comun de taxi gestionat de primăria Capitalei, proiect care ar însemna o formă de naționalizare a afacerilor private care funcționează legal.

 • EXCLUSIV CFR a fost dată în judecată la Paris de fostul proiectant al reabilitării liniei ferate Curtici-Simeria
  EXCLUSIV CFR a fost dată în judecată la Paris de fostul proiectant al reabilitării liniei ferate Curtici-Simeria
  ieri, 16:10

  În octombrie 2007, CFR SA a semnat cu o divizie germană a gigantului finlandez de consultanță industrială Poyry un contract în valoare de 14 milioane euro de proiectare, asistență tehnică și asistență la achiziții pentru proiectul reabilitării liniei de cale ferată Curtici-Simeria-frontiera cu Ungaria. Ulterior, la sfârșitul anului 2010, contractul a fost suplimentat cu 6,9 milioane euro.

 • Aston Martin mizează pe seria James Bond pentru o creștere a veniturilor cu 37% în acest an
  Aston Martin mizează pe seria James Bond pentru o creștere a veniturilor cu 37% în acest an
  ieri, 15:10

  Producătorul auto britanic Aston Martin estimează o creștere de 37% a veniturilor în acest an, până la 815 milioane lire sterline (962 milioane euro), în principal datorită coupe-ului DB11, ultimul model dintr-o serie ajunsă celebră după aparițiile în seria de filme James Bond, informează Bloomberg.

 • Asociația service-urilor auto: ASF a devenit mai îngăduitoare cu abaterile asigurătorilor după înghețarea tarifelor RCA
  Asociația service-urilor auto: ASF a devenit mai îngăduitoare cu abaterile asigurătorilor după înghețarea tarifelor RCA
  sâmbătă, 12:16

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a devenit mai îngăduitoare cu asigurătorii după plafonarea tarifelor RCA și aplică amenzi relativ mici în raport cu veniturile obținute în caz de abateri, iar anumite drepturi obținute de asigurați în urma aplicării legii RCA nu sunt bine promovate și aplicate, a declarat, pentru News.ro, președintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

 • Volkswagen își revine spectaculos după scandalul emisiilor: încheie 2016 cu cifră de afaceri record și profit net de 5,1 mld. euro
  Volkswagen își revine spectaculos după scandalul emisiilor: încheie 2016 cu cifră de afaceri record și profit net de 5,1 mld. euro
  sâmbătă, 11:05

  Producătorul auto german Volkswagen a revenit pe profit în 2016, după pierderile din anul precedent, obținând un câștig net de 5,1 miliarde euro, susținut mai ales de vânzările-record ale mărcilor scumpe Audi și Porsche, transmite Reuters. Grupul a anunțat și plafonarea câștigurilor managerilor.

 • Ford reconfirmă că va demara la toamnă producția modelului EcoSport la fabrica de la Craiova
  Ford reconfirmă că va demara la toamnă producția modelului EcoSport la fabrica de la Craiova
  vineri, 18:48

  Fabrica Ford din Craiova trece printr-un proces de transformare necesar pregătirii uzinei pentru lansarea noului model EcoSport, moment programat pentru toamna acestui an, iar reprezentanții companiei americane au subliniat angajamentul ferm pe care Ford îl are față de România în timpul unei întâlniri cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, potrivit unui comunicat publicat vineri.

 • Boeing construiește prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în Marea Britanie
  Boeing construiește prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în Marea Britanie
  vineri, 15:53

  Boeing va construi prima sa fabrică din Europa la Sheffield, în nordul Angliei, a anunțat vineri producătorul american de aeronave. Fabrica presupune o investiție de peste 20 milioane lire sterline (25 milioane dolari) și va produce componente high-tech pentru modelele 737, 737 MAX și 777.

 • Ministerul Muncii: Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește
  Ministerul Muncii: Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește
  vineri, 15:18

  Numărul locurilor de muncă la fabrica Ford din Craiova ar putea crește, în condițiile în care angajatorii ar putea primi de la stat, prin finanțare europeană, valoarea în lei a 250 de euro pentru fiecare persoană angajată în ucenicie și echivalentul în lei a 300 de euro pentru fiecare stagiar, cu condiția eliberării certificatelor de ucenic și stagiar, potrivit Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

 • EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  vineri, 12:45

  Guvernul pregătește pentru proprietarii de mașini, în locul timbrului de mediu, introducerea unei taxe de poluare sub formă de vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, șoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Sistemul este deja aplicat în Germania și pregătit acum și pentru România. Surse oficiale confirmă informația.

 • Cursă aeriană low-cost spre New York la 300 euro, disponibilă inclusiv pentru români
  Cursă aeriană low-cost spre New York la 300 euro, disponibilă inclusiv pentru români
  vineri, 10:12

  Compania aeriană low-cost Norwegian a început să vândă bilete către orașe din SUA, precum New York, la prețuri începând de la doar 69 de euro, o călătorie dus-întors totalizând aproximativ 200 de euro. Punctul de plecare este din Dublin (Irlanda). De această ofertă, pentru care primele bilete au fost vândute ca pâinea caldă, dar care ar trebui să continue la prețuri de 99 de euro, pot profita și turiștii români, pe care o călătorie dus-întors București-Dublin îi costă aproximativ 100 de euro la diferite companii low-cost.