Social

Peste 23.000 de locuri de muncă disponibile în țară. Orașele și domeniile cu cele mai multe oferte de angajare

Peste 23.000 de locuri de muncă disponibile în țară. Orașele și domeniile cu cele mai multe oferte de angajare

ieri, 17:30

Peste 23.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național, cele mai multe fiind în București, Sibiu, Arad și Argeș, iar cele mai puține în Bacău, Caraș-Severin, Mehedinți și Giurgiu, potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

 • Idei post-Brexit: Britanicii se gândesc să-i înlocuiască pe muncitorii est-europeni din ferme cu roboți
  Idei post-Brexit: Britanicii se gândesc să-i înlocuiască pe muncitorii est-europeni din ferme cu roboți
  ieri, 12:20

  Roboții ar putea înlocui treptat muncitorii care lucrează în fermele din Marea Britanie, cei mai mulți provenind din Europa de Est, în contextul în care țara se pregătește să iasă din Uniunea Europeană, iar salariul minim în creștere înseamnă costuri tot mai mari pentru producători de legume și fructe, relatează The Guardian.

 • STUDIU Ce afaceri fac românii în cuplu
  STUDIU Ce afaceri fac românii în cuplu
  sâmbătă, 11:34

  Din cele 1,4 milioane de companii înregistrate în România, 9% sunt deținute de cupluri și au o cifră medie de afaceri de 659.000 de lei, potrivit unui studiu Creditinfo, companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

 • Guvernul începe să verifice dacă alimentele aduse în România sunt diferite calitativ de cele din Vest
  Guvernul începe să verifice dacă alimentele aduse în România sunt diferite calitativ de cele din Vest
  vineri, 18:32

  Ministerul Agriculturii, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vor verifica dacă există un dublu standard în ceea ce privește calitatea produselor alimentelor în estul și vestul Europei, a declarat vineri, într-o conferință desfășurată la Târgu Mureș, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 • Cristalex aduce în România o băutură tradițională din perioada prohibiției
  Cristalex aduce în România o băutură tradițională din perioada prohibiției
  vineri, 17:22

  Compania specializată în distribuția băuturilor alcoolice de import Cristalex, în portofoliu cu branduri precum Russian Standard Vodka, Matusalem, Beluga, Teacher’s, Jim Beam, Courvoisier, anunță că aduce în Romania Ole Smoky Moonshine și lansează o nouă categorie de băuturi spirtoase pe piața locală.

 • DOCUMENT Aproape 50 de senatori PSD au pregătit un proiect privind schimbarea Constituției
  DOCUMENT Aproape 50 de senatori PSD au pregătit un proiect privind schimbarea Constituției
  vineri, 16:17

  Un grup de aproape 50 de senatori PSD au pregătit un proiect privind schimbarea Constituției, care stabilește că un referendum pe această temă poate fi organizat în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii. Proiectul este motivat de autori prin necesitatea unor "proceduri clare aplicabile tuturor inițiativelor de revizuire a Constituției".

 • EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  vineri, 12:45

  Guvernul pregătește pentru proprietarii de mașini, în locul timbrului de mediu, introducerea unei taxe de poluare sub formă de vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, șoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Sistemul este deja aplicat în Germania și pregătit acum și pentru România. Surse oficiale confirmă informația.

 • Ministrul Muncii confirmă informațiile Profit.ro: Guvernul vrea salariu minim de 1.750 lei pentru bugetari, diferit de mediul privat
  Ministrul Muncii confirmă informațiile Profit.ro: Guvernul vrea salariu minim de 1.750 lei pentru bugetari, diferit de mediul privat
  vineri, 11:14

  Ministrul Muncii confirmă că intenția Guvernului este ca salariul minim al bugetarilor să fie ridicat la 1.750 de lei brut de anul viitor și să fie diferit de salariul minim pe economie, aplicat în sectorul privat, cum a anunțat anterior în exclusivitate Profit.ro. Ministrul confirmă și faptul că sindicatele se opun unei astfel de diferențieri.

 • Cursă aeriană low-cost spre New York la 300 euro, disponibilă inclusiv pentru români
  Cursă aeriană low-cost spre New York la 300 euro, disponibilă inclusiv pentru români
  vineri, 10:12

  Compania aeriană low-cost Norwegian a început să vândă bilete către orașe din SUA, precum New York, la prețuri începând de la doar 69 de euro, o călătorie dus-întors totalizând aproximativ 200 de euro. Punctul de plecare este din Dublin (Irlanda). De această ofertă, pentru care primele bilete au fost vândute ca pâinea caldă, dar care ar trebui să continue la prețuri de 99 de euro, pot profita și turiștii români, pe care o călătorie dus-întors București-Dublin îi costă aproximativ 100 de euro la diferite companii low-cost.

 • Compania de Drumuri cere șoferilor să ignore un document
  Compania de Drumuri cere șoferilor să ignore un document
  joi, 20:56

  Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cere șoferilor să ignore un document, dacă l-au primit în trafic pentru o contravenție, anunțându-i însă în același timp că în perioada următoare vor primi procesul verbal de constatare a contravenției.