Must read

Date preliminare indică un minus de peste 1 miliard de lei venituri colectate de Fisc în ianuarie-surse

Date preliminare indică un minus de peste 1 miliard de lei venituri colectate de Fisc în ianuarie-surse

ieri, 19:10

Informații preliminare privind veniturile colectate la buget în luna ianuarie de Fisc relevă că încasările sunt cu peste 1 miliard de lei mai mici față de prima lună a anului trecut, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.

 • Guvernul începe să verifice dacă alimentele aduse în România sunt diferite calitativ de cele din Vest
  Guvernul începe să verifice dacă alimentele aduse în România sunt diferite calitativ de cele din Vest
  ieri, 18:32

  Ministerul Agriculturii, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vor verifica dacă există un dublu standard în ceea ce privește calitatea produselor alimentelor în estul și vestul Europei, a declarat vineri, într-o conferință desfășurată la Târgu Mureș, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 • Experții în fiscalitate îi atrag atenția lui Dragnea că are erori grave în proiectul cu TVA 0% la livrarea de locuințe
  Experții în fiscalitate îi atrag atenția lui Dragnea că are erori grave în proiectul cu TVA 0% la livrarea de locuințe
  ieri, 17:53

  Proiectul de lege depus în Parlament de președintele PSD, Liviu Dragnea, prin care acesta a propus o rată de TVA de 0% pentru livrările de locuințe ar putea aduce prejudicii grave bugetului statului, întrucât ar permite dezvoltatorilor imobiliari să-și recupereze TVA plătită pentru toată construcția, chiar dacă vânzarea efectivă va fi realizată cu o cotă zero de TVA. Dezvoltatorii imobiliari ar avea astfel de luat sume mari de bani de la stat dacă propunerea șefului PSD trece de Parlament în forma actuală.

 • Cristalex aduce în România o băutură tradițională din perioada prohibiției
  Cristalex aduce în România o băutură tradițională din perioada prohibiției
  ieri, 17:22

  Compania specializată în distribuția băuturilor alcoolice de import Cristalex, în portofoliu cu branduri precum Russian Standard Vodka, Matusalem, Beluga, Teacher’s, Jim Beam, Courvoisier, anunță că aduce în Romania Ole Smoky Moonshine și lansează o nouă categorie de băuturi spirtoase pe piața locală.

 • Confirmare: Wargha Enayati, fondatorul rețelei Regina Maria, intră în acționariatul Intermedicas
  Confirmare: Wargha Enayati, fondatorul rețelei Regina Maria, intră în acționariatul Intermedicas
  ieri, 17:09

  Medicul Wargha Enayati, fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria, este noul acționar majoritar al companiei de servicii medicale de second opinion Intermedicas, după ce a cumpărat pachetul de 51% din acțiuni de la Ioana Elisei. Informația, anunțată de săptămâna trecută de Profit.ro, a fost confirmată astăzi de către companie.

 • ANALIZĂ Alternativa actuală la concentrarea de pe piața gazelor semnalată de CE: Gazprom sau băieții deștepți
  ANALIZĂ Alternativa actuală la concentrarea de pe piața gazelor semnalată de CE: Gazprom sau băieții deștepți
  ieri, 17:00

  Piața en-gros a gazelor naturale rămâne extrem de concentrată, 75% din aceasta fiind deținută de doar 3 jucători, a avertizat Comisia Europeană în raportul de țară, fără însă a preciza detaliat alternativele de care ar dispune România la această situație. În 2015, cotele de piață ale principalilor jucători de pe această piață erau de 22,49% (OMV Petrom), 22,47% (Romgaz) și 20,29% (GDF Suez Energy România).

 • Pe Profit Insider, problemele sistemului medical românesc, văzute de la Viena
  Pe Profit Insider, problemele sistemului medical românesc, văzute de la Viena
  ieri, 16:59

  Problemele sistemului medical românesc, văzute de medici de prestigiu din Austria. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • DOCUMENT Aproape 50 de senatori PSD au pregătit un proiect privind schimbarea Constituției
  DOCUMENT Aproape 50 de senatori PSD au pregătit un proiect privind schimbarea Constituției
  ieri, 16:17

  Un grup de aproape 50 de senatori PSD au pregătit un proiect privind schimbarea Constituției, care stabilește că un referendum pe această temă poate fi organizat în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii. Proiectul este motivat de autori prin necesitatea unor "proceduri clare aplicabile tuturor inițiativelor de revizuire a Constituției".

 • EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate
  ieri, 12:45

  Guvernul pregătește pentru proprietarii de mașini, în locul timbrului de mediu, introducerea unei taxe de poluare sub formă de vignetă, diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului, șoferii urmând să aibă acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Sistemul este deja aplicat în Germania și pregătit acum și pentru România. Surse oficiale confirmă informația.

 • Ministrul Muncii confirmă informațiile Profit.ro: Guvernul vrea salariu minim de 1.750 lei pentru bugetari, diferit de mediul privat
  Ministrul Muncii confirmă informațiile Profit.ro: Guvernul vrea salariu minim de 1.750 lei pentru bugetari, diferit de mediul privat
  ieri, 11:14

  Ministrul Muncii confirmă că intenția Guvernului este ca salariul minim al bugetarilor să fie ridicat la 1.750 de lei brut de anul viitor și să fie diferit de salariul minim pe economie, aplicat în sectorul privat, cum a anunțat anterior în exclusivitate Profit.ro. Ministrul confirmă și faptul că sindicatele se opun unei astfel de diferențieri.