Opinii

 • PSD, te-aș întreba: îți place Târgoviștea?
  PSD, te-aș întreba: îți place Târgoviștea?
  astăzi, 06:40

  La mine în Dâmbovița, bătrânii care au cochetat pe vremuri cu politica povestesc că în primăvara lui '68, când a venit în vizită în România, generalul Charles de Gaulle ar fi trecut și prin județul nostru

 • Ziua Cârtiței sau cum bate turismul românesc pasul pe loc de 27 ani
  Ziua Cârtiței sau cum bate turismul românesc pasul pe loc de 27 ani
  miercuri, 10:50

  Prin anii 1990-1995 rula cu ceva succes un film despre un prezentator meteo care este trimis, fără tragere de inimă, să facă un reportaj despre prognozarea vremii în cadrul unui festival anual. Acesta este al patrulea an când participă la „Ziua cârtiței” și nu face niciun efort pentru a-și ascunde frustrarea. Dar, când se trezește în ziua "următoare", descoperă că este din nou „Ziua cârtiței” și din nou, și din nou.

 • Exportul de importuri trebuie să aducă prosperitate, nu spălare de bani
  Exportul de importuri trebuie să aducă prosperitate, nu spălare de bani
  marţi, 16:13

  Am citit un articol în care se spunea că în România frauda de TVA e cea mai mare din Uniunea Europeană. De când am intrat în UE am fi pierdut între 5% - 7% din PIB anual la buget, adică mai mult decât întreaga datorie publică acumulată.

 • Doi ani pe bursă
  Doi ani pe bursă
  20 feb 2017

  Sameday Courier a fost prima companie românească listată pe piață AeRO a BVB și prima companie de curierat listată la bursă românească. Acum, la doi ani distanță, am demarat procedurile și am intrat chiar în linie dreaptă pentru a ne delista. Suntem în măsură deci să facem un bilanț al acestei perioade și pentru a înțelege motivațiile delistarii, e important să ne întoarcem puțin la motivațiile listării.

 • General Motors are, în acest secol 21, o problemă cu Europa
  16 feb 2017

  Vânzarea Opel de către gigantul General Motors către francezii de la PSA ar putea reprezenta operațiunea anului în industria auto, dar până la finalizare, dacă se va întâmpla, rămân foarte multe întrebări al căror răspuns este așteptat în primul rând de clienții mărcilor implicate, ca și de angajați, furnizori, parteneri de afaceri.

 • România a trezit interesul investitorilor străini în dezvoltări hoteliere. Ce le oferim?
  România a trezit interesul investitorilor străini în dezvoltări hoteliere. Ce le oferim?
  14 feb 2017

  Din păcate, atât pe litoral, cât și în restul țării, dar mai ales pe litoral, îmi asum să spun că nu asistăm nici în prezent la o piață matură în privința vâzărilor de active hoteliere.

 • "Interesul public" - o vorbă inventată ca să sugrume interesele oamenilor
  "Interesul public" - o vorbă inventată ca să sugrume interesele oamenilor
  6 feb 2017

  Suntem îndoctrinați de mici cu sintagma "interesul public". Care nu are nimic de a face cu educația firească înspre generozitate, bunăvoință și compasiune față de semeni. Ci cu ideea perversă că există un interes comun, al tuturor și al nimănui, ale cărui coordonate pot fi cunoscute doar de către instituțiile de stat special abilitate. Care, în consecință, capătă dreptul de a face cele mai absurde și abuzive lucruri întrucât au, nu-i așa, competențe inaccesibile oamenilor simpli. Oameni simpli care trebuie să li se supună, spre binele lor.

 • Frigiderul care te face să te gândești la doctor
  Frigiderul care te face să te gândești la doctor
  6 feb 2017

  Pe la începutul lui decembrie au intrat în magazinele mici, de cartier, dar mai ales prin fostele consignații de la țară, frigidere la mâna a doua, "ieftine și bune". Bineînțeles că s-au vândut ca pâinea caldă. Pe foile A4 pe care li se făcea reclamă scria clar că nu e nevoie decât să lași seara în frigider o cratiță goală, iar dimineața o vei găsi plină cu ciorbă. Mai multă carne, mai mult lapte și mai multe ouă erau câteva din promisiunile celor care încercau să atragă clienții.

 • Ei, era și el nervos...
  Ei, era și el nervos...
  31 ian 2017

  Ca să pună gheara pe pământurile și casa dărăpănată a Maricicăi, proasta satului, Vasile a trebuit s-o ia cu acte. Fost secretar de partid pe vremea lui Ceaușescu, Vasile avea vorbele la el și nu i-a fost greu s-o momească pe femeie cu câte-n lună și-n stele.

 • Rashorom sau România statului bine ascuns
  Rashorom sau România statului bine ascuns
  29 ian 2017

  Umblă vorba prin târg că un studio de filme autohton intenționează să toarne Rashorom sau Violul democrației văzut din patru perspective, un remake de succes al celebrului Rashomon al regizorului japonez Akira Kurosawa. Nu numai că o peliculă alb-negru ar fi pe gusturile actualei clientele cinefile românești, însă, cel puțin pentru trei dintre narațiuni, cea a Samuraiului, a soției samuraiului și a banditului, scenariști și regizorii s-ar găsi pe toate drumurile, mai ales în piețe și în studiouri tv.