Dell vinde divizia de servicii IT japonezilor de la NTT, pentru 3 miliarde de dolari

Dell vinde divizia de servicii IT japonezilor de la NTT, pentru 3 miliarde de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 mar 2016

Compania japoneză de telecomunicații Nippon Telegraph & Telephone (NTT) a ajuns, luni, la un acord de cumpărare a diviziei de servicii IT a companiei americane Dell, al treilea mare producător de calculatoare personale la nivel mondial, pentru 3 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost anunțată la bursa din Tokyo, conform Bloomberg.

Dell anunțase anterior că intenționează să vândă divizia de servicii IT ca partea a efortului de a strânge circa 10 miliarde de dolari, prin renunțarea la active și servicii, cu scopul de a finanța preluarea companiei de software și  sisteme de stocare de date, EMC. În schimbul EMC, Dell a acceptat să plătească 67 de miliarde de dolari.

Tranzacția cu Dell este cea mai mare achiziție din istoria NTT, care urmărește să se extindă astfel pe piața din SUA.

Bucureștiul riscă să nu mai fie acoperit cu semnal de mobil. Antenele GSM - amplasate la 500 metri de școli și spitale CITEȘTE ȘI Bucureștiul riscă să nu mai fie acoperit cu semnal de mobil. Antenele GSM - amplasate la 500 metri de școli și spitale

Cunoscută anterior ca Perot Systems și achiziționată de Dell, în 2009, pentru 3,9 miliarde de dolari, divizia de servicii IT a companiei este un furnizor important de consultanță în domeniul IT, în special pentru spitale și departamente guvernamentale.

Dell discută cu mai multe fonduri de investiții în legătură cu vânzarea altor două divizii, Quest Software ( specializată în management IT) și SonicWall (furnizor de soluții de criptare), care valorează, cumulat, circa 4 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
dell
ntt
servicii it
vanzare
emc
tranzactie
acord