FOTO Autostrada Făgăraș – Sibiu: Au început forajele geotehnice

FOTO Autostrada Făgăraș – Sibiu: Au început forajele geotehnice
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2023
Pe un lot al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13) au început forajele geotehnice.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
 
 
FOTO Autostrada Făgăraș – Sibiu: Au început forajele geotehnice
 
Până la finalul anului 2027 trebuie să fie puși în circulație toți cei 68 de kilometri ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13), a transmis luna trecută ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, cu ocazia semnării contractelor pentru tronsoanele 1 și 2 cu turcii de la Makyol.

Tronsonul 1 (Boița – Avrig – Mârșa) are o lungime de 14,25 km, o valoare de 1,89 miliarde lei (fără TVA) și va asigura descărcarea în Autostrada Sibiu – Pitești (A1).

TABEL Ieftiniri de 11 bani în weekend. Benzina coboară sub 6,5 lei, iar motorina sub 7,15 lei CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri de 11 bani în weekend. Benzina coboară sub 6,5 lei, iar motorina sub 7,15 lei

Tronsonul 2 (Mârșa – Arpașu de Jos) are o lungime de 19,92 km și o valoare de 1,54 miliarde de lei (fără TVA).

„Ambele tronsoane trebuie să fie construite în 48 de luni (12 luni proiectare, 36 de luni execuție)”, a precizat Grindeanu, potrivit brasov.net.

Ministrul a adăugat că același antreprenor turc construiește tronsoanele 3 (Arpașu de Jos – Sâmbăta de Sus) cu o lungime de 17,61 km și 4 (Sâmbăta de Sus – Municipiul Făgăraș) în lungime de 16,26 km ale acestei autostrăzi dar și un drum de legatură cu DN1, în lungime de 5,6 km.

VIDEO - ANUNȚ OFICIAL „Gaura” din Autostrada Transilvania a fost rezolvată, când va fi deschis tronsonul CITEȘTE ȘI VIDEO - ANUNȚ OFICIAL „Gaura” din Autostrada Transilvania a fost rezolvată, când va fi deschis tronsonul

Celălalt contract este cel pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km) a Autostrăzii Transilvania (A3).

Constructorul român Construcții Erbașu are la dispoziție 884,12 milioane de lei (fără TVA) și 24 de luni (6 luni proiectare, 18 luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe această secțiune de autostradă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada făgăraș – sibiu
drumuri